GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snažna oluja s tučom u Sloveniji, fronta se kreće prema Hrvatskoj

Snažna oluja s tučom u Sloveniji, fronta se kreće prema Hrvatskoj
NEVRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.06.2023 / 16:51
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - U Ljubljanu je stiglo veliko olujno nevrijeme, a u nekim područjima pada i jaka tuča. Olujni pojas stvoren je i u Italiji i Austriji, tik uz granicu sa Slovenijom. Olujna fronta je na putu prema Hrvatskoj.

Prema radarskoj snimci oborina Agencije za okoliš Republike Slovenije, nevrijeme je stiglo do okoline Jesenica i Kranjske Gore. Tuča, koja je ponegdje veličine jajeta, zahvatila je uglavnom istočne i jugoistočne dijelove glavnog grada. Ujedno, vrijedi napomenuti da se vozači za vrijeme tuče ne bi trebali zaustavljati u tunelima i podvožnjacima.

Sinoptičari za petak poslijepodne i navečer pokazuju da će dijelove Slovenije pogoditi jako nevrijeme s tučom i jakim vjetrom. Kako je u četvrtak za N1 Sloveniju prognozirao meteorolog Blaž Šter, zabrinjava jak vjetar čiji bi udari mogli dosezati i sto kilometara na sat.

“Može puhati između 50 i 80 kilometara na sat. Vjetrovito će biti u cijeloj zemlji”, rekao je.

Najgore će biti na sjeveru i istoku zemlje, a jača nevremena mogu biti i u središnjem dijelu Slovenije. “Budući da će biti suhog i vrućeg zraka pri tlu, razvit će se jaka grmljavinska nevremena.” Prema Šterovim riječima, nevrijeme će biti praćeno i tučom jer je to uobičajena pojava ovakvih vremenskih nepogoda.

U Estofexu, koji ujedinjuje europske meteorologe i bavi se predviđanjem nevremena, izdali su upozorenje najviše razine za istok Slovenije. Kako su također upozorili, područje će pogoditi jaki udari vjetra, jaka tuča i u manjoj mjeri pljuskovi.

Prolazak hladne fronte najmanje će se osjetiti na Primorskom, gdje je, prema sadašnjim prognozama, najmanja vjerojatnost za nastanak oluja.

Kako pokazuju radarske slike, olujna fronta je na putu prema Hrvatskoj. Kako je prognozirao meteorolog N1 televizije Bojan Lipovšćak, u petak poslijepodne i u noći na subotu uz prolaz hladne fronte stiže i osjetno zahlađenje.

Nestabilan zrak nad europskim kopnom premješta se prema jugoistoku, zobilazi Alpe i prognoziramo prolaz hladne fronte danas poslijepodne te u noći na subotu preko naših krajeva. Danas će vrijeme prijepodne biti sunčano uz suhu mutnoću zbog velike količine saharskog pijeska u atmosferi, vruće i sparno.

Tagovi: NEVRIJEME, TUČA, lJUBKJANA, zAGREB
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE