GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snažne eksplozije na Krimu, uništeni ruski projektili

Snažne eksplozije na Krimu, uništeni ruski projektili
RAT U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2023 / 07:37
Autor: SEEbiz
KIJEV - Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je kasno u ponedjeljak da su u napadu uništene ruske krstareće rakete "Kalibr" koje su se prevozile vlakom u gradu Džankoju, na Krimu pod ruskom okupacijom.

Ukrajinske vlasti nisu izravno preuzele odgovornost za napad, ali su rekle da on služi daljnjoj "demilitarizaciji Rusije i pripremi Krimskog poluotoka za deokupaciju".

Sergej Askyonov, čelnik anektiranog poluotoka postavljen od strane Rusije, potvrdio je da je došlo do napada i da je aktiviran sustav protuzračne obrane regije. Jedna osoba je ozlijeđena, a dvije su zgrade oštećene, rekao je Askyonov.

Amaterski video koji je geolocirao CNN prikazuje veliku eksploziju i rezultirajuću vatrenu kuglu. Čuje se kako osoba izvan kamere govori da je štrajk pogodio željezničku stanicu. Međutim, video nije jasno pokazao što je pogođeno, a CNN nije uspio potvrditi točnu lokaciju udara.

Dva najvažnija ruska vojna aerodroma na Krimu nalaze se u Džankoju i Gvardejskoje, priopćilo je britansko Ministarstvo obrane 2022. godine.

"Dzhankoi je također ključno cestovno i željezničko čvorište koje igra važnu ulogu u opskrbi ruskih operacija u južnoj Ukrajini", navodi se.

Krim je također domaćin važnoj luci i glavnoj pomorskoj bazi ruske crnomorske flote u gradu Sevastopolju. Ondje su usidren neki od najvažnijih ruskih ratnih brodova, uključujući površinske brodove opremljene krstarećim projektilima.

Tagovi: rat u Ukrajini, Krim, ukrajinska vojska
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE