GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snažno skočio broj zaraženih u Indiji

Snažno skočio broj zaraženih u Indiji
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2020 / 08:03
Autor: Matej Balen
RAJASTHAN – Praktički preko noći pojavio se broj o 29 zaraženih u Indiji, jednim dijelom talijanskih turista, ali i pojedinačnih predstavnika poslovne zajednice u raznim indijskim gradovima.

Danas je prvi dan kako su vijesti o korona-virusu upale u prvi plan indijskih medija. Javljaju se vijesti o virusu koji je prenijet iz Italije preko 16 talijanskih turista na proputovanju Indijom u provinciji Rajasthan. Ali i vijest o jednom indijskom poslovnom čovjeku s drugog dijela zemlje koji je iz neutvrđenih razloga također pozitivan na COVID-19.

Situacija u Indiji bi narednih dana mogla postati zabrinjavajuća zbog pojedinačne pojave zaraze u različitim dijelovima zemlje, a bez identificiranih izvora. Indija je jedna od najpogodnijih zemalja za širenje epidemije zbog visoke gustoće naseljenosti, niskih uvjeta opće higijene, velike razine siromaštva i socijalnih kontakata stanovništva, te slabih financijskih mogućnosti države da se nosi s potrebama dijagnostike, prevencije i liječenja.

Ministarstvo je poslalo upozorenja školama i lokalnim zajednicama da prijave potencijalne zaražene radi testiranja. Traži se i korištenje sapuna i tekućina na bazi alkohola radi čišćenja ruku što je do sada bila prava rijetkost u Indiji.

Tagovi: koronavirus, Indija, zaraženi, talijanski turisti
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE