GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snijeg pao u Zagrebu i nizu gradova

Snijeg pao u Zagrebu i nizu gradova
NEVRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2023 / 07:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Stigla je najavljena velika promjena vremena.

Danas je za šest morskih regija - zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, sjevernu Dalmaciju, srednju Dalmaciju i južnu Dalmaciju - bilo izdano narančasto upozorenje meteoalarma zbog jakog vjetra.

Još u noći i ujutro bit će oblačno, na kopnu uz malo susnježice i snijega, a na moru malo kiše. Snijega nošenog jakim vjetrom može biti i na sjevernom Jadranu. Do večeri će se razvedriti u većini krajeva.
7:51 3.12.2023.
"Zimske službe su spremne za prvi ozbiljniji snijeg i da, doći će do svakog kutka Delnica", kaže za Novu TV načelnica Stožera civilne zaštite i gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić.

"Puno veći problem je što je prošla zimska sezona iscrpila naš proračun. Nova sezona je pred nama. Financijski je to puno izazovnije nego operativno, ali operativno ćemo to riješiti", poručila je gradonačelnica. Jučer je palo preko 100 litara kiše.

"Jučer je bilo opet izvanredno stanje, zatvorene su dvije ceste. Iz sata u sat Kupa raste, voda raste. To je bujična rijeka i mi tu ne možemo napraviti mnogo. Apel je bio i prema nadležnim službama da napokon učinimo nešto da zaštitimo građane", rekla je.

Prognostičari kažu da će biti i do pola metra snijega. "Pola metra jest puno za prvi snijeg koji pada u sezoni. Imali smo svoje rekorde koji su bili puno veći. Zimska služba je spremna, ide po prioritetima - prvo hitne službe, škole, vrtići i ostala naselja. Svi će doći na red, sve će se očistiti kao i svake godine. Uživat ćemo u snježnoj idili bez previše posljedica", rekla je Mihelčić za kraj.

Tagovi: snijeg, nebrijeme, Zagreb
PROČITAJ I OVO
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
OTUŽNO
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
FRANKFURT - Bez useljavanja balkanska regija neće moći riješiti demografsku krizu, tvrdi Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE