GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snijeg zabijelio dijelove Hrvatske, pada i u Zagrebz

Snijeg zabijelio dijelove Hrvatske, pada i u Zagrebz
ZIMSKI UVJETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2024 / 07:34
Autor: SEEbiz
vZAGREB - Snijeg je već napadao u dijelovima Hrvatske, sjever Hrvatske već se zabijelio. U drugim dijelovima zemlje pada kiša.

Snijega ima u Hrvatskom zagorju, Međimurju, dijelovima Zagreba i okolici, Velikoj Gorici... U gorju ga se očekuje do pola metra.

Zbog susnježice i snijega, otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i Liku te u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snijega, zimski su uvjeti na cestama te je promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica;
DC3 Dubovec - čvor Komin-(A4) - Donja Zelina-Lužan i Zdihovo-Delnice-Kikovica;
DC32 Prezid-Delnice;
DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin;
DC203 Brod na Kupi-Delnice;
DC305 Parg-Čabar;
DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja;
DC549 Vrata (A6) - Fužine (ŽC5062);
ŽC5030 Platak-Kamenjak;
ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje;
ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak;
ŽC5062 Kraljev Jarak- Fužine-Lukovo;
ŽC5068 Bukovac-Vrata-Fužine-Hreljin-Zlobin;
ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk;
ostale županijske i lokalne ceste na području Vrbovskog, Delnica i Čabra.

S obzirom na najavljene padaline i pad temperature, Zimska služba podružnice Zagrebačke ceste je podigla razinu spremnosti na treći od četiri stupnja. To znači da će svih 240 ekipa biti raspoređeno u bazama Zimske službe, a sva potrebna infrastruktura spremna za pravovremeni izlazak na teren u slučaju naglog pada temperatura i početka padalina, izvijestili su sinoć iz Grada Zagreba.

Zimska služba će kontinuirano provjeravati stanje kolnika, posebno na trasama autobusnih linija gradskog prijevoza te po potrebi posipavati kolnik posipnim materijalima.

T"Građane molimo da parkiraju svoja vozila na način koji osigurava prohodnost cesta i nesmetani prolazak vozila Zimske službe, te da prilikom vožnje brzinu kretanja prilagode uvjetima na cesti", poručuju.

Zimska služba grada Zagreba djeluje u sklopu Zagrebačkog holdinga, a operativnim procesima upravlja iz glavne baze Zimske službe na Žitnjaku, odakle se raspoređuju vozila i ekipe po zadacima sukladno prioritetima koji se određuju prema stanju na terenu, vremenskoj prognozi i podacima s mjernih postaja sustava za ranu detekciju leda, opisuju.

Tagovi: snijeg, zagreb, hak, zima, zimski uvjeti
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE