GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snijeg zabijelio i Dalmaciju, brojni problemi na cestama

Snijeg zabijelio i Dalmaciju, brojni problemi na cestama
ZIMSKI UVJETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2023 / 10:44
Autor: SEEbiz
SPLIT - Veći dio Hrvatske danas je okovan snijegm i jakim vjetrom. Vrijeme bi ponegdje moglo biti opasno, a krenuli su i problemi u prometu.

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti oblačno i vjetrovito uz povremene oborine. U većini krajeva padat će snijeg, češći na istoku i u gorskim predjelima, a uz obalu i kiša, osobito na jugu gdje će biti i pljuskova s grmljavinom.

Na kopnu vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na sjeverozapadu i u gorju jak. Na većem dijelu Jadrana puhat će jaka bura s olujnim udarima, na sjevernom dijelu i orkanskim, samo na krajnjem jugu jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom od -2 do 3, na Jadranu od 5 do 10 stupnjeva Celzijusovih.

U Splitu u subotu ujutro pada susnježica, iz splitskog Državnog hidrometeorološkog zavoda doznaje se da se tijekom noći u većem dijelu Dalmatinske zagore snježni sloj nataložio na tlu nekoliko centimetra. Susnježica i blagi snijeg koji u Splitu pada od jutarnjih sati ne formira snježni pokrivač na tlu i prema prvim informacijama nema zastoja u prometu.

Sloj snijega na tlu od nekoliko centimetra nataložio se u većem dijelu Dalmatinske zagore, posebice na širem području Imotskog, Vrgorca i Sinja, što otežava promet vozila, izvijestili su iz Županijskih cesta Split. Ralice su na terenu, ali kažu da im čišćenje snijega otežava jaki vjetar.

Snijega na tlu ima diljem unutrašnjosti Dalmacije.

Obilna kiša s tučom i grmljavinom probudila je jutros Dubrovčane. Navrijeme je potrajalo, a napadale su veće količine tuče koja se potom zadržala na cestama i krovovima.

Hrvatski autoklub upozorio je da u Slavoniji, Baranji, Lici i unutrašnjosti Dalmacije povremeno pada snijeg, kao i da je moguća poledica. Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

Tagovi: vremenska prognoza, Dalmacija, Hrvatski autoklub, Državni hidrometeorološki zavod
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE