GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šojgu pod istragom zbog suradnje s CIA-om?

Šojgu pod istragom zbog suradnje s CIA-om?
NESTAO IZ JAVNOSTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2022 / 21:03
Autor: SEEbiz / Danas.rs
MOSKVA - Od 11. ožujka, točnije od 16. dana otkako je Rusija započela rat protiv Ukrajine, ruski ministar obrane Sergej Šojgu nije viđen u javnosti.

Odsutnost ključnog vojskovođe u Rusiji, koja se smatra drugim najpopularnijim političarem u zemlji, nije mogla dugo ostati tajna usred najozbiljnijeg rata u novijoj povijesti Rusije, pa su se novinari pitali: gdje je Šojgu?

Do tog dana Šojgu je, prema riječima novinara Mediazone Dmitrija Treščanina, koji je prvi u javnosti ukazao na odsutnost ministra obrane - razgovarao s kolegama u drugim zemljama, dijelio nagrade, obilazio mjesta... Najnovije ažurirane vijesti na Ministarstvo obrane profilira ožujak.

Prije nego što su reagirali iz Kremlja, pojavili su se navodi da je Šojgu "pod istragom ruske obavještajne službe", kako izvještava terroralarm.org, stranica koju vodi skupina neovisnih aktivista i novinara iz nekoliko zemalja koji prate vojne vijesti i terorizam. Prema njihovim riječima, Šojgu je pod istragom zbog moguće suradnje s američkom Središnjom obavještajnom agencijom (CIA).

Prije toga, izvor blizak ministru obrane rekao je za rusku istraživačku medijsku agenciju (bivša Project) da se "Šojgu ne osjeća dobro" i da ima "problema sa srcem".

Krajem veljače mediji su pisali da je Šojgu "isključen" iz Putinovog najužeg kruga, koji broji najmanje osam ljudi.

Kako se ističe, dolazi do "rekonstrukcije u vrhu ruske vlasti" i da Putin tjera one koji mu nisu lojalni.

Instagram račun Kremlja, kako su neki primijetili, više ne prati Šojgua i Sergeja Lavrova, ministra vanjskih poslova.

Također, nedavno je Ksenija Šojgu, ministrova kći, na društvenim mrežama objavila snimku sebe i sina Milana na kojoj su odjeveni u boje ukrajinske zastave.

Reagirajući na medijske napise u četvrtak, Kremlj je pokušao uvjeriti javnost da je s ministrom sve u redu, te da je na svom radnom mjestu. Naime, državni mediji u Rusiji prikazali su kratku snimku s hitno zakazane video sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost Rusije u četvrtak.

Video urednica Mediazone Aleksandra Dubrovskaja pogledala je ove snimke i došla do zaključka: da Šojgu, iako se njegova slika u jednom trenutku pojavila u lijevom kutu ekrana, zapravo nije bio na ovom sastanku.

Televizijski kanal "Rusija 24" iz cjelokupnog sadržaja online sastanka Vijeća sigurnosti pokazao je upravo onaj dio koji pokazuje da kvadrat u lijevom kutu ekrana na kojem se Šojgu trebao pojaviti "treperi" što su pripisali činjenica da "ima problema s kamerom".

Tagovi: Sergej Šojgu, Kremlj, Vladimir Putin, rat u Ukrajini, CIA
PROČITAJ I OVO
Sudačko vijeće Visokog kaznenog suda odbacilo pritužbe protiv Turudića
EPILOG
Sudačko vijeće Visokog kaznenog suda odbacilo pritužbe protiv Turudića
ZAGREB - Sudačko vijeće Visokog kaznenog suda (VKS) odbacilo je pritužbu predsjednika tog suda Željka Horvatovića za pokretanje postupka povrede Kodeksa sudačke etike protiv Ivana Turudića, donedavnog suca prizivnog suda koji u ponedjeljak preuzima dužnost glavnog državnog odvjetnika.
Penava: Nema prijepora između mene i Radića
PORUKE
Penava: Nema prijepora između mene i Radića
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava na N1 televiziji govorio je o vladajućoj većini i resorima Domovinskog pokreta u novoj vladi.
Bartulica najavio žalbu na odluku Povjerenstva
ŽALBA
Bartulica najavio žalbu na odluku Povjerenstva
ZAGREB - Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica najavio je u četvrtak da će se žaliti na odluku Povjerenstva za sukob interesa koje ga je kaznilo jer nije prijavio dvije tvrtke, ustvrdivši kako je nadopunio imovinsku karticu na vrijeme te da je ta odluka zakašnjela.
Plenković: Od Milanovića bi najkorektnija bila ostavka
PREMIJER
Plenković: Od Milanovića bi najkorektnija bila ostavka
CETINGRAD - Taj kršitelj Ustava je sam gurnuo Grbina van. Što se tiče odnosa s Pupovcem, to je ista priča s prebacivanjem velikih slabosti i kompleksa sa sebe na druge.
Radić: Neće HDZ određivati tko će biti glavni koordinator u ime Domovinskog pokreta
TRZAVICE
Radić: Neće HDZ određivati tko će biti glavni koordinator u ime Domovinskog pokreta
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić komewntirao je prve trzavice njegove stranke s HDZ-om.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE