GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spahn: Njemačka na početku epidemije

Spahn: Njemačka na početku epidemije
KORONAVIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 21:03
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Nakon novih šest slučajeva zaraze koronavirusom, ministar zdravstva Jens Spahn je u srijedu upozorio na to da se Njemačka nalazi na početku epidemije.

"Mi se nalazimo na početku epidemije koronavirusom u Njemačkoj", rekao je ministar Spahn (Kršćansko-demokratska unija CDU) u Berlinu.

On je objasnio kako u međuvremenu više nije moguće pratiti lance zaraze što je novost kad su u pitanju zaraze koronavirusom u Njemačkoj.

"Velik broj osoba je bio u kontaktu s pacijentima kod kojih je pronađen virus. Pitanje je funkcionira li naša dosadašnja strategija izolacije virusa i prekidanje lanca širenja", kazao je Spahn.

On je dodao da je mogućnost da epidemija zaobiđe Njemačku "mala".

Početkom mjeseca je u Bavarskoj zabilježeno osam slučajeva zaraženih, ali je kod svakog od njih bilo moguće pratiti izvor zaraze.

Spahn je s ministrima zdravstva saveznih država u srijedu održao telefonsku konferenciju tijekom koje je dogovoreno da savezne države pokrenu svoje planove za slučaj izbijanja epidemije.

Ministar zdravstva je pozvao one građane koji su u posljednjih 14 dana boravili u nekoj od rizičnih zemalja da obavijeste svog liječnika u slučaju pojavljivanja simptoma poput kašlja ili temperature. Istodobno je zamolio da se ne širi panika.

"Ne treba pri prvom kašlju odmah trčati liječniku", rekao je Spahn.

Ministarstvo zdravstva je priopćilo kako je trenutno najvažnije identificirati i zaštititi rizične grupe stanovnika poput osoba s kroničnim bolestima i starijih osoba.

Tagovi: Jens Spahn, koronavirus, Njemačka
PROČITAJ I OVO
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE