GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Španjolska nastavlja trend pada zaraze

Španjolska nastavlja trend pada zaraze
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 13:47
Autor: SEEbiz / H
MADRID - U Španjolskoj su u četvrtak preminule 683 osobe od koronavirusa, što je pad u odnosu na prethodna dva dana, a ukupan broj žrtava dosegnuo je 15.238, pokazuju najnoviji podaci, a premijer Pedro Sanchez napokon je ustvrdio da "požar polako dolazi pod kontrolu".

U posljednjih tjedan dana rast broja mrtvih oscilira, no u padu je od 2. travnja kada je dosegnuo maksimalnu razinu od 950 izgubljenih života u jednom danu.

U četvrtak je oboljelo novih 5.756 stanovnika, čime se broj inficiranih popeo na ukupno 152.446. To je 4-postotni rast u odnosu na dan ranije. Širenje koronavirusa posustalo u odnosu na prošli tjedan kada je dnevna stopa rasta novozaraženih iznosila oko 7 posto.

„Požar polako dolazi pod kontrolu“, rekao je premijer Pedro Sánchez u parlamentu, gdje traje rasprava uoči glasovanja o produženju izvanrednog stanja za dodatnih petnaest dana. U četvrtak bi parlament trebao odobriti produženje do 26. travnja.

Oko 47 milijuna stanovnika se od 13. ožujka nalaze u svojim domovima, a dopušten im je izlazak samo u trgovinu s hranom, ljekarnu, bolnicu, kiosk, banku, benzinsku postaju te kako bi prošetali psa. Od 30. ožujka zabranjen im je odlazak na poslove osim ako rade u nužnim zanimanjima poput proizvodnje i distribucije hrane, struje ili plina.

Tagovi: koronavirus u Španjolskoj, Španjolska, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Orban: Fico je između života i smrti
KRITIČNO
Orban: Fico je između života i smrti
BUDIMPEŠTA - Slovački premijer Robert Fico je između života i smrti dva dana nakon atentata koji je šokirao Europu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za javni radio.
Ovo je popis svih ministara i sedam potpredsjednika Vlade
NOVA VLADA
Ovo je popis svih ministara i sedam potpredsjednika Vlade
ZAGREB - Mandatar i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak navečer dostavio je Hrvatskom saboru popis ministara i program nove Vlade o kojima će u petak raspravljati i glasati saborski zastupnici.
Marihuana u SAD-u klasificirana kao manje opasna droga
KLASIFIKACIJA
Marihuana u SAD-u klasificirana kao manje opasna droga
WASHINGTON - Američka vlada odlučila je u četvrtak kategorizirati marihuanu kao manje opasnu drogu, što znači da ljudi koji koriste ili posjeduju tu supstancu vjerojatno ubuduće neće ići u zatvor
Mario Radić objasnio zašto neće biti dio Vlade
OBJAŠNJENJE
Mario Radić objasnio zašto neće biti dio Vlade
ZAGREB - "Promet PPD-a pada jer će, kako sam ja čuo iz određenih krugova, Vujnovac jedan dio poslovanja preseliti iz Hrvatske u Švicarsku."
HDZ i Domovinski pokret potpisali koalicijski Sporazum
SPORAZUM
HDZ i Domovinski pokret potpisali koalicijski Sporazum
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a, aktualni premijer i mandatar za sastavljanje nove Vlade Andrej Plenković i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava potpisali su u četvrtak, mjesec dana od izbora, u Saboru koalicijski Sporazum koji definira suradnju između ove dvije stranke u budućoj vlasti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE