GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sramota u Zagrebu: Radnici Čistoće svo smeće bacili u isti kamion

Sramota u Zagrebu: Radnici Čistoće svo smeće bacili u isti kamion
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2023 / 21:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Večeras su objavljene snimke na kojima djelatnici zagrebačke Čistoće otpad iz svih kontejnera, kako onih za miješani tako i za posebni otpad, ubacuju u iste kamione za odvoz.

Snimke su objavljene u Dnevniku HRT-a, koji tvrdi da su nastale sinoć oko ponoći u kvartu Središće.

Na njima radnici najprije skupljaju otpad odložen u vrećama izvan kanti jer u njima nije bilo dovoljno mjesta. Zatim su sve, najprije miješani, pa biootpad i na kraju plastiku i papir, ubacili u isti kamion.

"Nemam što reći osim da sam zgrožena. Danju to ne bi mogli raditi pred svim stanarima i prolaznicima", komentirala je za HRT predstavnica stanara obližnje zgrade Dragica Lazić.

"Mi još uvijek utvrđujemo činjenice i što se zapravo dogodilo u ovom velikom incidentu. Nakon što utvrdimo sve činjenice onda će i odgovorne osobe, sudionici samog incidenta biti sankcionirani, jer se ne pridržavaju uputa poslodavca i protokola o postupanju s komunalnim otpadom", naglašava Matija Subašić-Maras, članica Uprave Holdinga, za HRT.

Iz Holdinga dodaju i kako se nadaju da ovo neće utjecati na nove navike građana vezano za odvajanje otpada jer se, od uvođenja novog sustava, smanjuje količina miješanog otpada.

Viktor Simončić, samostalni savjetnik za okoliš, otpad i održivi razvoj, rekao je da dok zagrebačka vlast na svoj način pokušava uvesti red u naplatu i odvoz otpada - te potiče građane na odvajanje - sama se ponegdje ne pridržava vlastitih pravila. Simončić je rekao je kako je osnovni problem što ne znamo kamo s otpadom koji smo odvojili. Kako Kaže, imamo male prerađivačke kapacitete. Koncentrirali smo se na izdvajanje otpada, ali ne i kamo s tim, naglasio je.

Dodaje da ako Zagreb neće imati odgovor gdje s otpadom, imat će problem. "Građanima se mora osigurati sustav odlaganja komotan i jednostavan, ali kada ta kanta dođe nekamo, ona mora imati svoju sortirnicu", naglasio je.

Tagovi: Čistoća Zagreb, Tomislav Tomašević, odvajanje otpada, gospodarenje otpadom
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE