GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbija: 65 umrlih od korone

Srbija: 65 umrlih od korone
KORONAVIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2020 / 17:23
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U Srbiji je u poslednja 24 sata koronavirusom zaraženo još 6.179 osoba, a od posledica koje je izazvao virus umrlo je 65 osoba, što je za sada najveći broj smrtnih slučajeva u jednom danu.

Testirano je 15.508 osoba, a u bolnicama širom Srbije na respiratorima se nalazi 252 pacijenta.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić izjavio je danas da je situacija u kovid bolnicama u Srbiji izuzetno teška, kao i da je najteže u Beogradu.

“Svi pacijenti koji su već u lakšoj formi bolesti otpustaju se kući ili se prebacuju u prihvatne bolnice i centre gde će nastaviti sa daljom terapijom”, rekao je Vekić za TV Prva.

On je dodao da operativni tim ministarstva zdravlja ima jasan uvid gde koliko ima mesta i da se pravi raspodela na adekvatan način.

Najteža situacija je, kako je rekao, u Beogradu gde se obavi preko 6.000 pregleda dnevno, rekao je Vekić i dodao da je najvehi broj novoobolelih starosti između 30 i 40 godina.

Neurolog u KBC Zvezdara Anđela Gavrilović rekla je za Nova.rs da su “pik oboljevanja sada osobe u četrdesetim i pedesetim godinama”.

Kao uzrok težih stanja kod mlađih osoba, pa i veće smrtnosti, vidi to što većina bolesnika nakon odlazaka u kovid ambulante počinje kućno lečenje, da bi u bolnice bili primljeni kasno.

“To je posledica manjka kapaciteta u bolnicama koji su namenjeni za pacijente sa srednje teškim i teškim kliničkim slikama. Takođe, zbog velikog broja prvih pregleda u kovid ambulantama, kontrole se odlažu ili ne sprovode, pa se pogoršanja ne prepoznaju na vreme”, upozorila je Gavrilović.

Tagovi: koronavirus u Srbiji, Anđela Gavrilović, Berislav Vekić, Darija Kisić Tepavčević
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE