GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbijansko tužiteljstvo koordinira potragu za nestalim Splićaninom u Beogradu

Srbijansko tužiteljstvo koordinira potragu za nestalim Splićaninom u Beogradu
POTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2022 / 19:51
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Više javno tužiteljstvo u Beogradu u suradnji s policijom aktivno sudjeluje i usmjerava potragu za Splićaninom Matejem Perišom koji je nestao u Beogradu noći između 30. i 31. prosinca, objavili su beogradski mediji u srijedu pozivajući se na izvore u tom tužiteljstvu.

Izdane su zapovijedi za uzimanje snimki sigurnosnih kamera i vještačenje DNK profila s mjesta gdje je Splićanin bio viđen posljednji put, navodi portal Večernjih novosti tvrdnje izvora.

U Tužiteljstvu su najavili da će "poduzeti i druge neophodne radnje u cilju rasvjetljavanja nestanka" Splićanina koji je u Beograd s prijateljima došao na doček Nove godine.

Pet dana nakon nestanka Mateja Periša (27) "još se sklapaju kockice šta se dešavalo" nekoliko sati nakon što je izišao iz noćnog kluba "Gotik" u Beton hali, jednom od stjecišta noćnog života u srbijanskoj prijestolnici, gdje je bio s prijateljima noću između 30. i 31. prosinca.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije učinit će sve da pronađe nestalog Splićanina Mateju Periša, poručio je u srijedu ministar Aleksandar Vulin. Dodao je da postoje određena saznanja o nestanku mladića, ali da će konačan ishod prva saznati njegova obitelj.

Znamo da je bio u klubu, s prijateljima, znamo gdje su iznajmili stan, ali "nestanak je kasno prijavljen, rekao je Vulin za TV Pink i naglasio da je "isključena mogućnost" bilo kakvog nasilja ili sukoba.

U slučaju nestanka mladog Splićanina stručnjaci upozoravaju da beogradski tabloidi i pojedini mediji u Hrvatskoj, vode "vlastitu istragu, prepunu nagađanja i pretpostavki" koje zbunjuju javnost, otežavajući i policiji i obitelji, unatoč molbi Matejeva oca Nenada Periša da su jedino mjerodavne obavijesti srbijanske policije.

"Apsolutno vjerujem policiji Srbije koja vrlo temeljito, profesionalno i stručno vodi potragu, rekao je Hini u nedjelju po dolasku u Beograd Nenad Periš.

On nije želio govoriti o komentarima koji su se u povodu nestanka njegova sina pojavili u medijima i na društvenim mrežama u Hrvatskoj i Srbiji.

"Svatko ima svoj obraz i svoju dušu. Ne interesiraju me ti komentari niti ih želim komentirati", rekao je Hini Periš.

Tagovi: Matej Periš, klub Gotik, Aleksandar Vulin, Nenad Periš, Beograd
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE