GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a: Nisu točne izjave o navodnim prijetnjama

Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a: Nisu točne izjave o navodnim prijetnjama
DEMANTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2020 / 14:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Središnje izborno povjerenstva HDZ-a u ponedjeljak je neutemeljenom i netočnom nazvalo izjave Silvane Oruč Ivoš, glasnogovornice stožera tima potencijalnog kandidata za predsjednika HDZ-a Mire Kovača o navodnim prijetnjama nekim od kandidata na unutarstranačkim izborima.

"Izjava gospođe Silvane Oruč Ivoš o navodnim prijetnjama ostankom bez posla članovima HDZ-a koji rade u javnoj upravi te zatvorenosti stranačkih prostorija nekim od kandidata na unutarstranačkim izborima su neutemeljene i netočne. Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a nije zaprimilo niti jedan prigovor ili pritužbu kojom bi se ukazivalo na takvo postupanje bilo koje organizacije, tijela ili dužnosnika HDZ-a", ističe se u priopćenju.

Oruč Ivoš je u izjavi za RTL ustvrdila kako se tijekom kampanje na unutarstranačkim izborima onima koji rade u javnoj upravi prijeti da će ostati bez posla, a stranačke prostorije su uglavnom zatvorene za ostale kandidate.

Navodi se i da je Središnje izborno povjerenstvo 14. veljače, s ciljem otklanjanja bilo kakvih dvojbi o načinu korištenja stranačkih prostorija za izbornu promidžbu i prikupljanje potpisa potpore kandidaturama uputilo naputak svim općinskim, gradskim i županijskim organizacijama i organizacijama HDZ-a gradskih četvrti te stranačkim izbornim povjerenstvima na svim razinama, o načinu korištenja stranačkih prostorija za izbornu promidžbu, koji je objavljen i web stranici stranke.

Također, pozivaju sve sudionike i potencijalne kandidate na unutarstranačkim izborima da se suzdrže od netočnih, neargumentiranih i neutemeljenih izjava koje stvaraju loše ozračje među članstvom HDZ-a i nanose štetu ugledu i političkim interesima HDZ-a.

Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a ističe kako je pravilima izborne promidžbe propisano da će Glavno tajništvo HDZ-a, odbori teritorijalnih organizacija HDZ-a i mjerodavna izborna povjerenstva osigurati svim kandidatima na unutarstranačkim izborima jednake uvijete za vođenje izborne promidžbe i jednake mogućnosti za njihovo predstavljanje članstvu stranke.

Tako će se u Središnjici stranke omogućiti kandidatima, na njihov zahtjev, korištenje odgovarajućih prostorija najviše tri puta tijekom kampanje u trajanju do 45 minuta bez naknade. Na isti način će općinski, gradski i županijski obori i odbori HDZ-a gradskih četvrti i Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba omogućiti korištenje svojih stranačkih prostorija kandidatima za prikupljanje potpisa potpore kao i za njihovo predstavljanje.

Tagovi: Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a, Silvana Oruč Ivoš, Miro Kovač,
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE