GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srpski MUP oštro kritizirao Plenkovića

Srpski MUP oštro kritizirao Plenkovića
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2022 / 20:38
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Splićanin Matej Periš (27) nestao je u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca.

On je u Beogradu bio sa šestoricom prijatelja i večer prije Stare godine izašli su, kako je izjavio jedan od njih, prvo u restoran u beogradskoj Beton hali koja je preuređena u niz ugostiteljskih objekata. Potom su otišli u klub koji se nalazi u istom kompleksu uz rijeku Savu, gdje su ga oni posljednji put vidjeli. Kasnije su saznali da je Matejeva jakna ostala u garderobi.

Prema onome što dosad znamo, Matej je oko 2 sata u noći nestao iz kluba. S obzirom na to da se na nadzornim kamerama u tom dijelu Beograda vidi da mladić u majici kratkih rukava trči ulicama i da je Matejev otac Nenad Periš na njima prepoznao svog sina, smatra se da je Matej rutom koja također ostavlja neke nepoznanice došao do restorana Savanova, na početku Beograda na vodi. Na nadzornim kamerama iz restorana vidi se kako se mladić spušta prema vodi.

Danas je potvrđeno da je riješen "misterij" djevojke u bijeloj majici s jedne od snimki. Šef policijskog sindikata objavio je da su u kombiju i apartmanu u kojem je odsjelo Matejevo društvo pronađeni tragovi droge. Cijeli slučaj komentirao je i premijer Andrej Plenković, a njegova izjava razbjesnila je MUP Srbije. Poslali su oštro priopćenje i kritizirali Plenkovića zbog izjave u kojoj spominje Vulina.

Policija je danas pretraživala pojas od Velikog ratnog ostrva, desnu stranu rijeke Dunav pa sve do Ade huje, javlja Blic.

Korišteni su čamci i dronovi. Vlasnicima splavova je bilo naloženo da uklone grane i balvane oko splavova, ali ni to za sada nije dalo rezultate. Potraga se nastavlja i sutra, potvrđeno je iz policije.

"Bio sam danas u policiji, razgovarao sam s ljudima koji vode postupke potrage i rečeno mi je da će se potraga nastaviti i u ove blagdanske dane, uvjerili su me da neće biti smanjenja službenih osoba kao ni broja radnji", rekao je Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša u Dnevniku HTV-a.

Premijer Andrej Plenković je kratko komentirao slučaj nestalog Mateja, istaknuvši da je u svakodnevnoj komunikaciji s ministarstvima, a da ona komuniciraju sa srpskim tijelima.

"Ovog trenutka ne mogu komentirati tuđe izjave. Nije bitno što je rekao Vulin. Meni je važno da doznamo što se dogodilo", kazao je Plenković.

Plenkoviću su oštro odgovorili iz MUP-a Srbije.

Plovila riječne policije i dalje patroliraju Savom. Policija je uspjela rekonstruirati sve bazne stanice na kojima je bio lociran Matejev mobitel te položaje s kojih su primane i slane poruke i pozivi. No, mobitel još uvijek nije pronađen.

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić potvrdio je izjavu ambasadora Hrvatske u Srbiji Hidajeta Biščevića da je Grad Beograd ponudio pomoć Nenadu Perišu.

"Grad Beograd ponudio je pomoć Nenadu koji se nalazi u našem gradu, gdje čeka rezultate potrage za sinom nestalim posljednjeg dana prošle godine. Nisam o tome želio javno govoriti ranije dok to nije rekao ambasador Hrvatske u Srbiji. U ime Grada Beograda ponuđen je smještaj za obitelj i svaka druga pomoć koju možemo pružiti. Nenad je zahvalio i rekao da su mu mnogi Beograđani ponudili da bude njihov gost dok traži sina", naveo je Vesić.

Tagovi: Matej Periš, klub Gotik, Goran Vesić, Andrej Plenković, MUP Srbije, Aleksandar Vulin, Nenad Periš, Beograd
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE