GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stefanović: Nemam veze sa Belivukovim klanom, ključan doprinos dao FBI

Stefanović: Nemam veze sa Belivukovim klanom, ključan doprinos dao FBI
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.08.2021 / 07:53
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD – Ministar odbrane Nebojše Stefanovića izjavio je danas da nikada nije imao bilo kakvu vezu sa klanom Veljka Belivuka, niti sa bilo kojim drugim kriminalnim klanom, kao i da je istraga protiv te grupe započela kada je on bio ministar unutrašnjih poslova.

Dodao je da “neće dozvoliti bilo kome da lažima i izmišljotinama stavlja metu na njegova i ledja njegove dece”.

On je u pisanoj izjavi reagovao “na najnoviju laž da je imao i koristio telefon sa Skaj aplikacijom, što tvrdi Srpski telegraf”, i naveo da je reč “o monstruoznoj izmišljotini, čiji je očigledni cilj da ga posredno poveže sa nekom kriminalnom grupom”.

“Nikada nisam imao takav telefon, niti ostvarivao komunikaciju putem Skaj aplikacije sa bilo kim. Vodio sam snažnu kampanju protiv organizovanog kriminala i posebno isticao zloupotrebu kriptovanih veza i Skaj aplikacije koju koriste kriminalci. Isticao sam to i u razgovoru sa evropskim policijama, policijom Ruske Federacije, kao i policijskim službama Sjedinjenih Američkih Država”, naveo je Stefanović.

Prema njegovimi rečima, “podrazumeva se da je tim sastancima prisustvovao veći broj policijskih službenika naše zemlje, koji su, saradjujući sa partnerskim službama, razmenjivali informacije o svemu ovome”.

“To može da potvrdi direktor FBI Кristofer Vrej, kojeg sam sreo 2019. godine, jer smo intenzivno saradjivali sa SAD u borbi protiv mafije i organizovanih kriminalnih grupa, posebno u segmentu suprotstavljanja narko-mafiji, kao i zloupotrebama sajber tehnologija od strane kriminalaca”, istakao je Stefanović.

On je rekao da je istraga protiv kriminalne grupe Belivuka započela u vreme kada je obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova i “očigledno je ključni segment te istrage upravo trenutak kada je FBI razbio tu enkripciju, povezao sve one koji su koristili Skaj aplikaciju i stao na put onima koji zloupotrebljavaju tu tehnologiju”.

Informacije koje je FBI podelio sa evropskim i našim službama, istakao je Stefanović, “značajno su pomogle da se prikupe dokazi i podigne optužnica protiv ove kriminalne grupe, na čemu posebno želim da čestitam i našim istražnim organima i svima koji su pomogli da ova mafijaška organizacija završi iza rešetaka”.

“Baš zato, pošto i naše i strane službe znaju ko su ljudi koji su koristili Skaj aplikaciju i komunicirali sa kriminalnim grupama, imamo najčvršći dokaz da nikada nisam imao takav telefon, niti ostvarivao komunikaciju sa kriminalcima, jer bih do sada za to morao da odgovaram”, naglasio je Stefanović.

Kako je rekao, neće dozvoliti bilo kome da lažima i izmišljotinama stavlja metu na njegova i ledja njegove dece “iz samo njima poznatih razloga, a siguran je da ćemo jednog dana saznati zašto to rade”.

“Кao što sam već tužio sve one koji su svojim lažima ugrozili moj i život moje porodice dovodeći me u vezu sa ubicama i kriminalcima, tako ću postupiti i u ovom slučaju, zato što imam poverenje u svoju državu i naš pravosudni sistem”, rekao je Stefanović.

List Srpski telegraf objavio je danas na prvoj strani, kao udarni tekst, uz sliku Stefanovića i naslov “Šokantno otkriće: ministar Stefanović koristio zaštićeni skaj telefon koji najčešće ima mafija”, i sa podnaslovom u tekstu na unutrašnoj strani da su “iste telefone imali Belivuk, ‘škaljarci’, Hrkalovićeva…”

Tagovi: Nebojša Stefanović, Veljko Belivuk, Velja Nvolja, Dijana Hrkalović, FBI, kriminal
PROČITAJ I OVO
Više od 3.500 zaraženih, najviše u četvrtom valu
ZARAZA
Više od 3.500 zaraženih, najviše u četvrtom valu
ZAGREB - U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno više od 3500 novozaraženih od koronavirusa.
Papa Franjo nada se putu u Grčku, Cipar i Mađarsku do kraja godine
PLANOVI
Papa Franjo nada se putu u Grčku, Cipar i Mađarsku do kraja godine
RIM - Papa Franjo nada se da će prije kraja godine otputovati u nekoliko država, među njima Grčku, Kongo i Mađarsku.
Dobronić: Želim jačanje pravnog reda i pravedno djelovanje sustava
STRATEŠKI
Dobronić: Želim jačanje pravnog reda i pravedno djelovanje sustava
ZAGREB - Novi predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić svoje imenovanje u vrh sudbene vlasti, kako ističe, prvenstveno želi iskoristiti za unaprijeđenje pravosuđa "na način koji će kod građana i poduzetnika stvoriti osjećaj jačanja pravnog reda te pravednog djelovanja sustava".
Grlić Radman: EU treba iskoristiti krizu kao priliku za promjene
KRIZA
Grlić Radman: EU treba iskoristiti krizu kao priliku za promjene
ZAGREB - Europska unija u vremenima koja dolaze treba ojačati svoje jedinstvo i zajedničko djelovanje na svim područjima te iskoristiti krizu kao priliku za promjene u cilju stvaranja bolje budućnosti, kazao je u petak u Zagrebu ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.
Luksemburg će odobriti proizvodnju i konzumaciju kanabisa kod kuće
KANABIS
Luksemburg će odobriti proizvodnju i konzumaciju kanabisa kod kuće
LUXEMBOURG - Luksemburg će odobriti uzgoj kanabisa kod kuće i njegovu konzumaciju u privatne svrhe, objavila je vlada u petak, a to je već dozvoljeno u Španjolskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE