GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šterc demantira zagrebačku vlast oko ukidanja mjere roditelj odgojitelj: To što rade je ideološka odluka

Šterc demantira zagrebačku vlast oko ukidanja mjere roditelj odgojitelj: To što rade je ideološka odluka
RAST BROJA ROĐENIH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2021 / 08:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Mjeru roditelj-odgajatelj koja je u zagrebačkom proračunu kroz godine narasla na 500 milijuna kuna s početnih 70 milijuna nova će vlast postupno ukinuti budući da nije ostvarila demografski cilj.

“Odlučili smo da ćemo obustaviti prijam novih korisnika dok se ne provede kompletna i sveobuhvatna evaluacija tog programa sa svim njegovim posljedicama u svim spomenutim dimenzijama. Tek tada kad provedemo kompetnu evaluaciju onda ćemo moći razmišljati o eventualnom redizajnu”, rekao je Damir Bakić, gradski zastupnik platforme Možemo!.

Riječ je o golemim sredstvima koja su s početnih 70 milijuna kuna narasla na čak pola milijarde kuna. U 2020. godini isplaćeno je 70 milijuna kuna više nego u prethodnoj godini, dok, recimo, 35.000 djece u vrtićima Grad košta oko 100 milijuna kuna, javlja N1.

Hrvatska udruga roditelja odgajatelja poručuje svojim korisnicima da dok se prijedlog odluke ne objavi, a potom i izglasa i dalje mogu predavati zahtjeve.

Slično poručuju i iz Grada, uz dodatak o sudbini svih onih koji se požele javiti za ovu mjeru dok se ne donese i izglasa službena odluka.

“Ti će ljudi naravno biti prihvaćeni u program, naprosto odluka je trenutno važeća. Prava koja uživaju trenutni korisnici će ostati netaknuta”, poručio je Bakić.

'Nije dobro misliti, iza ovakvih ozbiljnih tema potrebna je jasna i promišljena javna riječ, a ne idelološko opredijeljenje', smatra autor ove mjere, demograf Stjepan Šterc.

“Ovakvim izjavama prikirvaju u osnovi ideološku pozadinu te odluke. Kad čitate izjavu, oni misle da se nije dogodio pomak, iako su stvari egzaktne, statistika ne laže pa ću vam ja pročitati: od 2015. do 2019. jedino je Zagreb imao porast broja rođenih, Split je imao -40, Rijeka -182, a RH u cjelini -1368”, rekao je Šterc.

Šterc tvrdi da je to (demografija) najvažnija problematika današnje i sutrašnje i Hrvatske i cijele Europe te dodaje da u Hrvatskoj pobačaje rade žene koje već imaju dvoje djece i da je društveno neprihvatljivo da žena odlučuje o pobačaju zbog loših financijskih prilika.

Tagovi: Stjepan Šterc, Možemo, roditelj odgojitelj, Damir Bakić
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE