GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stockholm: Policija rastjerala prosvjed protivnika korona mjera

Stockholm: Policija rastjerala prosvjed protivnika korona mjera
PROSVJED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2021 / 17:39
Autor: SEEbiz / H
STOCKHOLM - Švedska policija u subotu je rastjerala stotine protivnika restriktivnih mjera uvedenih da bi se suzbilo širenje koronavirusa, a prosvjedi u glavnome gradu Stockholmu organizirani su unatoč zabrani velikih okupljanja.

olicija je blokirala most u središtu grada i na svojoj internetskoj stranici objavila da pregovara s organizatorima okupljanja nastojeći privoljeti demonstrante da se raziđu.

Na tv snimkama se vidi kako policija rastjeruje i 'odguruje' neke prosvjednike, a po policijskom izvješću jedan njihov pripadnik lakše je ozlijeđen i prevezen u bolnicu.

"Policija je donijela odluku da se nedopušteno okupljanje koje je u tijeku prekine", objavljeno je u subotu na internetskim stranicama stockholmske policije.

Ranije ovog tjedna, organizator prosvjeda Filip Sjöström lokalnim je medijima rekao kako očekuje da se demonstracijama, najavljenim na Facebooku, pridruži oko 2000 ljudi.

Po tv snimkama okupilo se nekoliko stotina stanovnika glavnoga grada, a po pisanju švedskoga dnevnog lista Dagens Nyheter, demonstranti su doputovali iz raznih dijelova Švedske, zemlje u kojoj je na snazi zabrana javnog okupljanja više od osam ljudi.

Nordijska država, koja broji 10 milijuna stanovnika, u petak je registrirala 4831 novi slučaj zaraze koronavirusom i 26 novih smrtnih slučajeva. Dosad su od posljedica covida u Švedskoj umrle ukupno 13.003 osobe.

Vlada je prošli mjesec izvijestila da će skratiti radno vrijeme restorana, barova i kafića te da će pooštriti mjere koje se odnose na broj kupaca u trgovinama, nastojeći spriječiti izbijanje trećega vala pandemije.

Švedska vlada lijevog centra restriktivne je mjere postupno pooštravala od kraja prošle godine, no dotad je dopustila da većina škola, restorana i tvrtki ostane otvorena. Pridržavanje predloženih mjera u ovoj je zemlji od početka dobrovoljno.

Tagovi: Stockholm, Švedska, Filip Sjöström, koronavirus u Švedskoj
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE