GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stožer ponovio apel u vezi s javnim okupljanjima

Stožer ponovio apel u vezi s javnim okupljanjima
APEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2020 / 18:51
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Generalnih zabrana javnih okupljanja u Hrvatskoj i dalje nema, s obzirom na epidemiološku situaciju, no, iz Stožera civilne zaštite ponovno su apelirali na sve koji su bili na područjima zahvaćenim novim koronavirusom da, u interesu javnog zdravstva, ne dolaze na javna okupljanja.

Apel se odnosi na osobe koje su bile na području Kine, Japana, Hong Konga, Singapura, Južne Koreje, Irana te talijanskih pokrajina Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont.

Objavljeno je to u subotu na na web stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a nakon redovite videokonferencije Stožera s načelnicima županijskih stožera civilne zaštite i pročelnicima područnih ureda civilne zaštite MUP-a.

Ministar zdravstva Vili Beroš je nakon videokonferencije izvijestio javnost da je iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu potvrđena još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Hrvatskoj potvrđeno šestero oboljelih.

Vozačima u tranzitu nužna zaštitna oprema
Iz Stožera civilne zaštite na webu su izvijestili da osobe u tranzitu kroz Hrvatsku ne prolaze proceduru stavljanja pod epidemiološki nadzor sukladno uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i da je Epidemiološka služba pripremila uputu za vozače koji se nalaze u dnevnim migracijama s epidemiološki ugroženih područja.

"Radi njihove samozaštite bit će nužno korištenje zaštitne opreme. S tim u vezi, definiran je poseban režim prema navedenima koji će primjenjivati granična policija i Državni inspektorat", stoji u objavi.

Po svim pitanjima važnima za provedbu mjera za suzbijanjem širenja koronavirusa, potrebno je oslanjati se na epidemiologe u županijskim stožerima i pratiti preporuke Stožera civilne zaštite RH putem: web stranice (https://civilna-zastita.gov.hr/), facebooka i twittera Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a.

Županijski stožeri civilne zaštite proveli su sve naložene i preporučene mjere Stožera, a međusobna razmjena podataka točna je, brza i funkcionalna te dalje nastavljaju sa svojim aktivnostima. U stalnoj su komunikaciji radi praćenja daljnjeg razvoja situacije i poduzimanja potrebnih koordiniranih mjera.

Svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu unazad 14 dana bili u Kini, Hong-Kongu, Japanu, Južnoj Koreji, Singapuru, Iranu i Talijanskoj Republici (pokrajine Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont) ne trebaju se javljati liječnicima-epidemiolozima, već mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine.

Osobe koje su unazad 14 dana boravile u navedenim državama, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, trebaju se javiti nadležnom liječniku-epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112, dok osobe koje kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, a boravile su unutar 14 dana u navedenim državama, imaju obvezu javiti se nadležnom liječniku-epidemiologu radi daljnjih uputa.

Tagovi: Stožer civilne zaštite, zabrana javnih okupljanja, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE