GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Štromar: HNS-u je cilj sudjelovati u vlasti u Hrvatskoj

Štromar: HNS-u je cilj sudjelovati u vlasti u Hrvatskoj
CILJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2020 / 15:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik HNS-a Predrag Štromar istaknuo je u srijedu da je HNS-u cilj sudjelovati u vlasti jer se samo tako mogu mijenjati stvari, a nakon izbora namjerava koalirati s onim tko prihvati najviše iz njihovog programa.

"Cilj nam je sudjelvoati u vlasti i Vladi, jer se samo tako mogu mijenjati stvari. Nije cilj sjediti u Saboru, primati plaću i raditi cirkus", kazao je novoizabrani predsjednik HNS-a na predstavljanju novog vodstva stranke i programskih smjernica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata uoči parlamentarnih izbora.

Najavio je kako će HNS program objaviti uskoro, ali će ga dovršiti s građanima, na način da će u sljedećih 40 dana predizborne kampanje terenski obilaziti Hrvatsku te od građana tražiti prijedloge i mišljenja.

"Tri godine, obilazim dijelove države i građane, slušam ljude (...). To ćemo raditi intenzivno sljedećih 40 dana, upisivat ćemo njihove prijedloge, analizirati ih. Završit ćemo program sa građanima jer Hrvatska se voli radom", poručio je Štromar.

HNS-ov program, dodao je, fokusira se na nastavak digitalizacije, reforme obrazovanja i znanosti, rješavanja stambenog pitanja mladih i gospodarstvo, koje bi trebalo biti brže, jače, otpornije na krize s manje nameta.

Štromar je najavio da će HNS nakon izbora koalirati s onim tko prihvati najviše iz njihovog programa.

"Jako je puno upita hoćemo li kasnije ići s HDZ-om ili SDP-om. Odgovor je da onaj tko najviše prihvati iz našeg programa, s tom strankom idemo", poručio je.

Dodao je da će o postizbornim koalicijama konkretno razgovarati nakon izbora, no isključio mogućnost suradnje HNS-a s onima koji idu u krajnju desnicu, te "populistima i cirkusantima".

Zamjenik predsjednika HNS-a i saborski zastupnik Stjepan Čuraj ustvrdio je da će građani na ovim izborima birati između dva pretendenta za premijera, kao i ljude i stranke s kojima će oni surađivati.

"S jedne strane, imate HNS koji se dokazao svojim radom, ali i rezultatima pogotovo u proteklih tri godine. S druge strane, imate primjerice Škoru i ekipu koja nas vuče unazad, desne esktreme koji se nisu dokazali svojim radom i profesionalnošću, osim ako mislimo da je profesionalno hrvatstvo jer rad", kazao je poručivši da je izbor jasan te da HNS svoj rad mjeri rezultatom.

Tagovi: Predrag Štromar, Hrvatska narodna stranka
PROČITAJ I OVO
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE