GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Svažić: Toplice u Krapinsko-zagorskoj županiji nisu konkurenti, nego mogu surađivati

Svažić: Toplice u Krapinsko-zagorskoj županiji nisu konkurenti, nego mogu surađivati
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.11.2019 / 15:55
Autor: SEEbiz
KRAPINSKE TOPLICE - U organizaciji Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Klastera zdravstvenog turizma „Zagorje – zdravlje na dlanu“ i Krapinsko-zagorske županije, u Termama Tuhelj održava se prvi kongres zdravstvenih ustanova Krapinsko-zagorske županije i prvi kongres medicinskih sestara Krapinsko-zagorske županije pod nazivom „Suvremeni pristupi prevenciji bolesti, zbrinjavanju akutnih pacijenata i pružanju medicinske rehabilitacije“.

U cilju razvoja zdravstvenog turizma važnost suradnje od lokalne, općinske razine, preko županijske do državne, ali i s privatnim sektorom kao partnerom, ističe načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić.

– Krapinske Toplice su dokazana destinacija kada je u pitanju suradnja privatnog i javnog sektora, ali i suradnja medicine i hotelijerstva. Izuzetno mi je drago da se ovaj put Specijalna bolnica za rehabilitaciju Krapinske Toplice pojavila kao organizator uistinu jedinstvenog skupa. Svi znamo koliko je danas cjeloživotno učenje u svim sferama bitno, a posebno je bitno u području zdravstva – kazao je načelnik te podsjetio da je izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i donošenjem pravilnika kojim se regulira pružanje usluga u sferi zdravstvenog turizma aktualna Vlada dala dodatni poticaj razvoju tog oblika turizma.

– Drago mi je da su prepreke dokinute i to će sasvim sigurno dati novi impuls razvoju i Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama, koja može još intenzivnije izaći na tržište – rekao je Svažić dodavši da je s tim ciljem suradnja potrebna na svim razinama.

– Današnji događaj govori u prilog tezi da  toplice na području Krapinsko-zagorske županije nisu međusobni konkurenti, nego dapače mogu surađivati kao što to rade Krapinske i Tuheljske Toplice. Nažalost, mi u Hrvatskoj nismo mogli koristiti europske fondove u trenutku kad su ih za obnovu svojih kapaciteta koristile toplice u susjednoj Sloveniji i primorani smo nalaziti drugačije razvojne modele.  Bez obzira na to, kod nas je zadržana stručnost, zadržani su kvalitetni ljudski potencijali i srž ponude čine medicinski tretmani temeljeni na znanstvenim dokazima.  Utoliko je naša startna osnova ipak dobra i atraktivni smo za ulagače koji će našu destinaciju oplemeniti s novim hotelskim kapacitetima – naglasio je načelnik Krapinskih Toplica podsjetivši da je za sada jedna lokacijska dozvola za izgradnju novog hotela izdana, a u pripremi su i drugi projekti.

– Lijepo je da i država i Općina i Županija ulažu u infrastrukturu, međutim bez zdravih privatnih ulaganja naša konkurentska pozicija ne može se značajno poboljšati – zaključio je Svažić.

Inače, program prvog kongresa zdravstvenih ustanova i medicinskih sestara Krapinsko-zagorske županije obuhvaća aktualne teme iz područja kojima se zdravstveni djelatnici i pacijenti svakodnevno susreću. Kako u cijeloj Republici Hrvatskoj, tako i u Krapinsko-zagorskoj županiji, još uvijek su najčešći uzrok smrti kardiovaskularne bolesti, stoga je i u početnim predavanjima kongresa poseban naglasak stavljen upravo na tu problematiku.

S obzirom da je Krapinsko-zagorska županija jedna od rijetkih županija koja je osnivač čak dviju specijalnih bolnica za medicinsku rehabilitaciju, u kojima se rehabilitiraju pacijenti s područja cijele države, posebno su obrađene teme ortopedske i neurološke rehabilitacije. Jedna od specifičnosti je zasigurno i rehabilitacija pacijenata s kraniocerebralnim ozljedama, koji se u Republici Hrvatskoj rehabilitiraju jedino u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice.

Tagovi: Ernest Svažić, Krapinske Toplice, Krapinsko-zagorska županija, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice
PROČITAJ I OVO
Biden: Bila je to godina izazova, ali i ogromnog napretka
AMERIKA
Biden: Bila je to godina izazova, ali i ogromnog napretka
WASHINGTON - Američki predsjednik Joseph Biden rekao je danas na tiskovnoj konferenciji u Bijeloj kući povodom prve godine njegova predsjedništva da je to bila godina izazova, ali i ogromnog napretka.
Prethodno preboljenje štitilo više od cjepiva tijekom delte
CJEPIVO
Prethodno preboljenje štitilo više od cjepiva tijekom delte
ZAGREB - Osobe koje su prethodno preboljele covid-19 bile su bolje zaštićene od delta varijante covida-19 od osoba koje su bile samo cijepljene, što pokazuje da je prirodni imunitet snažniji štit od cjepiva protiv te varijante covida-19, objavili su u srijedu zdravstveni dužnosnici Kalifornije i New Yorka.
Erdogan prihvatio Milanovićevu ideju za rješenje krize u BiH
RJEŠENJA
Erdogan prihvatio Milanovićevu ideju za rješenje krize u BiH
ZAGREB - Zoran Milanović želi pomoći u ostvarenju jednakopravnosti Hrvata u BiH izmjenama ustava i izbornog sustava uz posredovanje čelnika Turske i Srbije, Erdogan je privatio Milanovićevu ideju, a s Pantovčaka poručuju da se čeka Plenkovićeva potpora, piše u četvrtak Večernji list.
Milanović u pismu Plenkoviću: Ne vidim mogućnost bilo kakve suradnje s Banožićem
PISMO
Milanović u pismu Plenkoviću: Ne vidim mogućnost bilo kakve suradnje s Banožićem
ZAGREB - "Inspektorat obrane je utvrdio kako su Glavni stožer i načelnik Glavnog stožera OSRH postupali u okviru zakonskih propisa Republike Hrvatske."
Češka ukinula djelomičnu obvezu cijepljenja zbog društvenog razdora
POTEZI
Češka ukinula djelomičnu obvezu cijepljenja zbog društvenog razdora
PRAG - Češka vlada ukinula je srijedu uredbu kojom je cijepljenje protiv covida-19 trebalo u ožujku postati obvezno za radnike u nekim sektorima te za sve starije od 60 godina kako bi izbjegla "produbljivanje pukotina u društvu", dok je zemlja zabilježila rekordan broj slučajeva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE