GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sveta Nedelja: Plaće gradskim službenicima ovisit će o ocjenama građana

Sveta Nedelja: Plaće gradskim službenicima ovisit će o ocjenama građana
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2020 / 08:56
Autor: SEEbiz
SVETA NEDELJA - U sklopu digitalizacije grada, Sveta Nedelja uvodi nove standarde transparentnosti te će njegovi stanovnici moći ocjenjivati djelatnike gradske uprave.

Preciznije, kako je objasnio Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika, zaposlenici gradske uprave imat će fiksni i varijabilni dio primanja, smanjit će im se plaća za 10 posto, te će im se, ovisno o ocjenama, kvartalno isplaćivati nagrada. Najlošije ocijenjeni zaposlenici, priopćili su iz tog grada, neće dobiti nagradu, a bolji će dobiti veća primanja. Najbolji među svima imat će osjetno povećanje pri ukupnom zbroju primanja.

- Ocjenjivanje će se provoditi i međusobno unutar uprave što će se ubrojiti u ukupnu ocjenu djelatnika. Ovaj prijedlog smanjenja fiksnih plaća zaposlenika mora još potvrditi Gradsko vijeće, pa ako se donese pozitivna odluka, njegova primjena krenula s 1. srpnjem, a ocjenjivanje s 1. ožujkom sljedeće godine - rekao je Nađi.

- Ovo je naš sljedeći korak u dobrom upravljanju gradom – poručio je.

Usto, Nađi je prezentirao i Registar javne nabave dostupan na web stranici Grada koji omogućuje potpuni uvid u ugovore, narudžbenice i fakture, čak i one do 20.000 kuna koje nisu predmet javne nabave, a time niti predmet obvezne objave. Tako će po prvi puta sve gradske transakcije, ugovori i raspored financijskih sredstava biti u potpunosti otvoren javnosti, a sve će informacije biti dostupne online i putem mobilne aplikacije.

- Omogućen je pregled preko 3.000 računa, 200 ugovora i 600 narudžbenica, 24 sata dnevno sedam dana u tjednu - objasnio je.

Dodatno, u sklopu novog Geografskog informacijskog sustava – GIS dostupne su i sve informacije vezane uz urbanističke i prostorne planove Svete Nedelje, kao i detaljne informacije vezane uz komunalnu infrastrukturu.

- Putem sustava svaki građanin može vidjeti i najmanje detalje cjelokupnog gradskog sustava – od transparentnosti prostornih planova do vodoopskrbne mreže, zemljišta, šuma, infrastrukture, a kroz izbor lokacije unutar mape može se prijaviti bilo kakav komunalni problem nadležnim službama. Za sustav postoji i besplatna mobilna aplikacija Popravimo.hr kojom se problem prijavljuje anonimno i putem fotografije - istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec i naglasio kako je komunikacija dvosmjerna te se građani obavještavaju o statusu popravka prijavljenog problema.

Na web stranici Grada dostupne su i informacije o količini elektro-magnetnih zračenja koje se rangiraju u odnosu na zakonske propise, te se mogu vidjeti razine istih i lokacije na kojima se nalaze.

- Ovim alatom pioniri smo u državi, prvi smo ga uveli, a mnogi gradovi nas prate, u cilju osvještavanja ljudi i smanjivanja korištenja uređaja – pohvalio se Zurovec.

Tagovi: Sveta Nedelja, birokracija, Davor Nađi, Dario Zurovec
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj je 77 novozaraženih, ukupno 790
KORONAVIRUS
U Hrvatskoj je 77 novozaraženih, ukupno 790
ZAGREB - Na press konferenciji Nacionlanog stožera ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je u 25 sati broj zaraženih porqastao za 77.
Građani iz karantina u Košutnjaku se pobunili, intervenisala Vojna policija
NEZADOVOLJSTVO
Građani iz karantina u Košutnjaku se pobunili, intervenisala Vojna policija
BEOGRAD - Građani koji su u karantinu u Košutnjaku pobunili su se jer još uvek nisu dobili rezultate testova na koronavirus.
Radojičić: Plašim se da Sajam neće biti dovoljan
STRAHOVANJA
Radojičić: Plašim se da Sajam neće biti dovoljan
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da se situacija u vezi sa širenjem koronavirusa mora sagledavati unapred i da se može očekivati da se i drugi sportski objekti pripreme kao privremene bolnice, po ugledu na sajam.
Plenković i Bandić: Dogovorene tri točke za rješavanje posljedica potresa
DOGOVOR
Plenković i Bandić: Dogovorene tri točke za rješavanje posljedica potresa
ZAGREB - Andrej Plenković sastao se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu s predstavnicima Grada Zagreba. Razgovarali su o rješavanju posljedica potresa koji su pogodili Zagreb 22. ožujka.
Slovenija poziva državljane u inozemstvu da ne dolaze za Uskrs
POZIV
Slovenija poziva državljane u inozemstvu da ne dolaze za Uskrs
LJUBLJANA - Slovenski ministar vanjskih poslova Anže Logar pozvao je državljane koji žive u inozemstvu i u državama s dobrim zdravstvenim sustavom da za uskršnje praznike ostanu tamo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE