GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Szijjarto: Mađari danas dvaput dizali Gripene

Szijjarto: Mađari danas dvaput dizali Gripene
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2022 / 20:45
Autor: SEEbiz / H
BUDIMPEŠTA - Mađarska je u petak dvaput dizala svoje borbene zrakoplove Gripene kako bi istražila sumnjive radarske kontakte, ali leteći objekti nisu pronađeni, objavio je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

Mađarska protuzračna obrana prvo je u četvrtak navečer detektirala i pratila letjelicu koja je prošla njezin zračni prostor, objavio je Szijjarto. Ispostavilo se da je to bio dron koji se srušio u Zagrebu, dodao je.

U taj incident uključeno je više članica NATO-a, Hrvatska, Mađarska i Rumunjska, kazao je Szijjarto, dodavši da zemlje međusobno surađuju u istrazi.

Mađarska protuzračna obrana drugi je sumnjivi radarski signal detektirala u petak oko podneva. Mađarski lovci poletjeli su iz zračne baze u Kecskemetu, ali nisu pronašli nikakav sumnjivi leteći objekt, kazao je Szijjarto. Treći slučaj dogodio se tijekom popodneva s istom reakcijom i istim ishodom.

Szijjarto je kazao da je o radarskim signalima obavijestio svoje rumunjske, hrvatske i slovenske kolege.

"Pošto nam se u susjedstvu zbiva rat, iznimno je važno da zračne snage i protuzračna obrana budu mirni i da imaju odmjerenu reakciju", Szijjarto.

"Moramo zaštititi Mađarsku i mađarski narod, ali ne smijemo biti uvučeni u rat u susjedstvu ni na koji način", naglasio je.

U međuvremenu se oglasilo i rumunjsko ministarstvo obrane koje je priopćilo da je dron koji se srušio u Zagrebu u rumunjskom zračnom prostoru proveo samo tri minute.

"Letjelica je u rumunjski zračni prostor stigla iz Ukrajine u 22.23 sata i napustila ga u 22.26 sati. Objekt je letio brzo i nisko, iznad grubog terena i po lošim vremenskim uvjetima što nam je onemogućilo da ga identificiramo", kaže se u priopćenju.

Identificirala ga je, međutim, mađarska protuzračna obrana i potvrdila da se radi o dronu sovjetske proizvodnje Tupoljev Tu-141.

Tagovi: Peter Szijjarto, Mađarska, Gripeni, pad letjelice na Jarunu
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE