GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tajna moći Tene Mišetić

Tajna moći Tene Mišetić
POLITIKA I MOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 11:09
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Posljednjih dana se u kontekstu afere vjetroelektrane spominje i Tena Mišetić, bliska suradnica premijera Andreja Plenkovića.

Oni dobro upoznati s načinom funkcioniranja premijerova ureda, ali i Vlade skloni su joj pripisaivati veliku moć koju je stekla prvenstveno na temelju bliskosti s premijerom s kojim je i ranije surađivala. Tako mi je i jedan poduzetnik s kojim sam prije nekoliko dana vodio poslovne razgovore povjerio kako je gospođica Mišetić nezaobilazna ako se želi bilo što "riješiti s premijerom".

A kako je sve krenulo? Premijerova bliska suradnica završila je Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta i stručni je specijalist poslovne ekonomije. Kada je 27. listopada 2016. stupila na dužnost na kojoj se trenutno nalazi, sa Zagrebačke škole su joj čestitali, ističući kako se radi o marljivoj i odličnoj studentici koja je svake godine nagrađivana Dekanovom listom kao izvrsna studentica.

Mišetić je na mjesto zamjenice predstojnika Ureda predsjednika Vlade došla s mjesta asistentice u Europskom parlamentu. I ondje je pomagala Andreju Plenkoviću koji ju je, nakon što je izabran za premijera, povukao za sobom u Hrvatsku.

Mišetić je i članica HDZ-a, a da je Plenkoviću doista osoba od povjerenja pokazuje i činjenica da ju je dvije godine nakon imenovanja u Uredu predsjednika Vlade postavio i za predstojnicu svog ureda u stranci. Također, poznato je da joj je jedan od političkih mentora, baš kao i Plenkoviću, svemoćni Vladimir Šeks, pa možda i tu treba tražiti razloge percepcije njezine moći u najvišim krugovima.

Oko nje su se spominjale i kontroverze zbog navodnog sukoba interesa za koji ju je prijavio SDP-ov Bojan Glavašević, čija je prijava na kraju ipak odbačena, ali je Povjerenstvo i upozorilo Mišetić da pripazi kada se odlučuje o HT-u.

Potencijalni sukob interesa vidio je u činjenici da su roditelji Tene Mišetić visokopozicionirani u Hrvatskom Telekomu, a ona je radila u vladinu timu koji treba donijeti odluku o poslu ugradnje optičke infrastrukture u Hrvatskoj.

Njezina majka Ariana Bazala – Mišetić direktorica je sektora Ureda predsjednika uprave Hrvatskog Telekoma, a otac Ivica Mišetić obnaša funkciju zamjenika predsjednika Nadzornog odbora u HT-u i generalnog tajnika u Atlantic Grupi Emila Tedeschija. Bio je dugogodišnji direktor Croatia Airlinesa.

Pogled na njenu imovinu karticu ne otkriva ništa spektakularno. Mišetić trenutno na svojoj funkciji zarađuje 13.066,99 kuna mjesečno, dok u HDZ-u od rujna 2018., kako stoji u imovinskoj kartici, radi volonterski. U kartici se navodi i kako ima 20 posto poslovnog udjela u omiškoj tvrtki F.M. Facility Management d.o.o. , koji je stekla ulaganjem, ali i prenijela na drugu fizičku osobu. Nekretnina i pokretnina nema te ima tek štednju od 8000 eura.

Tagovi: Tena Mišetić, Andrej Plenković, Vladimir Šeks, Ivan Mišetić, Hrvatski Telekom, Croatia Airlines, afera vjetroelektrane, Bojan Glavašević
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE