GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Talijane očekuju stroža ograničenja putovanja za vrijeme blagdana

Talijane očekuju stroža ograničenja putovanja za vrijeme blagdana
OGRANIČENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2020 / 16:41
Autor: SEEbiz / H
RIM - Italija će uvesti stroža ograničenja protiv koronavirusa za vrijeme božićnih blagdana kako bi spriječila treći val zaraza, rekao je ministar zdravstva Roberto Speranza, piše u srijedu dpa.

Speranza se obratio Senatu uoči donošenja nove vladine uredbe u borbi protiv koronavirusa koja bi se trebala usvojiti u sljedeća 24 sata.

"Novom uredbom moramo nastaviti s jasnim i rigoroznim mjerama kako ne bismo ugrozili ono što smo postigli proteklih tjedana po pitanju poravnanja krivulje", rekao je ministar.

Spomenuo je "destimulativne mjere" za putovanja u inozemstvo, ograničenje kretanja među regijama i ograničenje odlaska na izlete izvan grada na Božić i Novu godinu.

Vlada također namjerava zadržati trenutačni sustav regionalnih ograničenja na tri razine s crvenom, narančastom i žutom zonom koje se za svaku regiju određuju na temelju pokazatelja rizika širenja zaraze, dodao je Speranza.

Nije otkrio više detalja o vladinim planovima. No prema lokalnim medijskim napisima, novim dekretom ostat će na snazi policijski sat, zatvorit će se skijaški objekti i savjetovati izbjegavanje velikih obiteljskih okupljanja za Božić.

Produljenjem policijskog sata, koji je sada na snazi od 22 sata do 5 sati, tradicionalna misna slavlja na Badnju večer u ponoć morat će se pomaknuti nekoliko sati ranije.

"Ne vidim ništa skandalozno. Vrijeme nije važno, važno je da Božić stvarno dolazi", rekao je viši vatikanski dužnosnik, nadbiskup Vincenzo Paglia za list Corriere della Sera.

"Ovo neće biti Božić kao prije, ali zaista nam je potreban doprinos svih kako bi se smanjio broj zaraza i nažalost, vrlo velikog broja mrtvih", rekao je Speranza.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja u pandemiji, ali je drugi val počeo slabjeti proteklih dana nakon dramatičnog porasta zaraza početkom listopada.

Italija je u utorak potvrdila 19.350 novih zaraza, dvostruko manje nego na vrhuncu 13. studenog kada je zaraza potvrđena kod 41.000 ljudi. Ukupno se u toj zemlji od početka pandemije zarazilo 1,6 milijuna ljudi, a umrlo više od 56.000.

Speranza je obavijestio Senat o planu cijepljenja za sljedeću godinu.

Italija je naručila milijune doza cjepiva od različitih proizvođača i "trenutačno" ne razmišlja o uvođenju obaveznog cijepljenja.

Prve dostupne doze osigurat će se za zdravstvene radnike, osoblje i pacijente u domovima za starije i širu stariju populaciju, dodao je ministar.

"Izgledno je da ćemo početkom siječnja imati prva cjepiva", rekao je Speranza. "Moramo biti oprezni, ali napokon vidimo svjetlo na kraju tunela", zaključio je talijanski ministar zdravstva.

Tagovi: koronavirus u Italiji, Italija, Roberto Speranza
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE