GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tamara Puač: Plenković je znao što radi Puljašić

Tamara Puač: Plenković je znao što radi Puljašić
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2021 / 19:22
Autor: SEEbiz / N1 info
POŽEGA - Tamara Puač, neovisna vijećnica u Gradskom vijeću Grada Požege, objasnila je za N1 u Newsroomu da su i pravosuđe i državni vrh još u svibnju trebali znati ono što je kompromitiralo gradonačelnika Požege i HDZ-ovog saborskog zastupnika kad je direktor tvrtke Komunalac Požega objavio snimku razgovora.

Je li vijećnica Puač bila iznenađena snimkom razgovora kad je izašla u medije?

“Ja uopće nisam iznenađena s obzirom da na ovu situaciju s Komunalcem i na postojanje snimki upozoravam još od svibnja, s obzirom da smo pisali i predsjedniku Vlade i predsjedniku Sabora i USKOK-u i DORH-u. I na zadnjoj sjednici Gradskoj vijeća isto se pokrenulo pitanje što će se dogoditi s Vitezom jer se još od travnja spominje njegov otkaz. U konačnici je u studenom ime Didović već krenulo u opticaj kao nasljednik Viteza na mjestu odgovorne osobe u Komunalcu Požega”, kazala je Puač.

“Gradonačelnik je obećao odgovor pisanim putem. A dobio ga je Vitez u obliku nezakonitog otkaza”, dodala je.

Netom prije njenog javljanja u Newsroom HDZ-ov gradonačelnik Darko Puljašić podnio je ostavku na svoj mandat u Saboru. Voditelj je primijetio da je premijer Andrej Plenković rekao da za ništa od svega toga nije znao što se događa u Požegi.

Puač o tome ima drugačije mišljenje:

“To je jedna velika neistina, da ne kažem laž, ili netko treba poraditi na tome da se pošta koja stiže mailom predsjedniku Vlade ili predsjedniku Sabora mora malo bolje čitati. U dopisu koji je otišao prema USKOK-u, DORH-u, Uredu Vlade i predsjedniku Sabora jasno stoji da se mene tražilo da direktno kontaktiram predsjednika Sabora, gdje se navodio i njegov broj telefona i da se raspitam ima li saznanja da predsjednik županijske organiuzacije HDZ-a.”

“Već drugi put imamo situaciju da se pošta koja dolazi od građana iz ove županije, očito ne čita i da premijerovi radari ne rade onako kako on misli da rade”, dodala je.

“Andreja Plenkovića u ovim trenucima treba promatrati s dvije razine. Ne možemo ga gledati samo kao premijera. Kao predsjednik Vlade on je napravio što treba, uzeo je metlu i pomeo ispred svoje kuće, u Saboru. OK, idemo dalje. Isti taj Andrej Plenković je predsjednik HDZ-a na nacionalnoj razini. Svi mi jako dobro znamo kako funkcionira stranački sistem, neovisno o kojoj stranci je riječ. Predsjednik vrlo lako može dati prijedlog odluke o kojoj se može glasati. Sudbina i Puljašića i Pilona je u njegovim rukama”, smatra Puač.

Plenkoviću je poručila:

“Neka ne govori neka institucije rade svoj posao. U institucijama te snimke stoje od svibnja.”

Nabrojala je ranije Puljašićeve sporne trenutke s određenim optužbama, a potom rekla i smatra li da će se sa svojim zamjenikom povući s pozicija zbog ovoga:

“Apsolutno se neće povući. Njihova bahatost i samouvjerenost će i dalje ići na najjače.”

Tijekom gostovanja je usput precizirala da je nezavisna vijećnica ne zato što bi istupila iz SDP-a nego:

“Izbacili su me iz SDP-a Rekla sam jasno i glasno da sam nezadovoljna kako Bernardić vodi stranku.”

Tagovi: Tamara Puač, Andrej Plenković, Darko Puljašić, Komunalac Požega
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE