GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Todorić: Ovo je apsolutni poraz Plenkovića

Todorić: Ovo je apsolutni poraz Plenkovića
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2024 / 20:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ivica Todorić objavio je status na Facebooku i posvetio ga premijeru Andreju Plenkoviću. Tvrdi da je Plenković doživio apsolutni poraz.

U nastavku prenosimo Todorićev status:

"U Hrvatskoj, zemlji u kojoj procesuiranje ne provode tužitelji već i sam premijer i njegove "grupe", onda je pad optužnica u slučaju Agrokor Plenkovićev apsolutni, osobni poraz. Konačna odluka Vrhovnog Suda Republike Hrvatske koja je donesena jučer, ne zahtijeva samo ostavku podobnih tužitelja iz DORH-a, već i samog Plenkovića.

Javnost mora biti upoznata i s imenima tužitelja svih razina koji su namjerno i ciljano u dogovoru s politikom konstruirali i montirali procese protiv mene i mojih suradnika, a to su: glavna Državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek i njeni zamjenici Sani Ljubičić, Jurica Ilić, Danijela Paić, Ivan Glavić, Davorka Žagi Mlinarić, Gordana Klarić.

Ove odgovorne osobe i sve druge osobe koje su od 2017. godine do danas radile na predmetima vezanim uz Agrokor trebalo bi udaljiti s radnog mjesta i pokrenuti odgovarajuće stegovne postupke, a potom i istragu, radi utvrđivanja činjenica oko kriminalnog postupanja institucije Državnog odvjetništva.

Potrebno je utvrditi tko je odgovoran za štetu od preko 3 milijuna eura koju su platili porezni obveznici, te tko je odgovoran za brutalno kršenje ljudskih prava i druge štete koje su nastale u ovom postupku.

Da podsjetim, Plenković i njegova grupa Borg početkom 2017. godine započeli su ekstenzivnu medijsku kampanju lažnih informacija - teoriju zavjere protiv kompanije Agrokor i Ivice Todorića osobno, njegove obitelji i suradnika s ciljem neprijateljskog preuzimanja glavne regionalne kompanije Agrokor grupe.

Plenković je potom izvršio politički pritisak na DORH, čiji su se Zamjenici Državnog odvjetnika Sani Ljubičić i drugi povezali s Martinom Dalić, Ivanom Matovinom, grupom Borg i KPMG Hrvatska. Nakon opsežnih istraga i financijske forenzike na koje su potrošeni milijuni eura poreznih obveznika, nisu pronašli nikakve sumnje u protupravna djela moje Uprave Agrokora, pa su počeli konstruirati i montirati.

Danas su njihove zloupotrebe položaja i ovlasti, njihova kaznena djela u sastavu Zločinačkog udruženja razotkrivena", napisao je Todorić.

Podsjetimo, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek podigla je početkom siječnja pred Vrhovnim sudom zahtjev za zaštitu zakonitosti protiv odluka dvaju sudova u slučaju "veliki Agrokor", u kojem je vještačenje poljske podružnice KPMG-a proglašeno nezakonitim.

Taj zahtjev, prema odluci Vrhovnog suda, nije osnovan, objavila je N1 Televizija.

"Vrhovni sud Republike Hrvatske, u kaznenom predmetu protiv okrivljenog Ivice Todorića i drugih, odlučujući o zahtjevu za zaštitu zakonitosti glavnog državnog odvjetništva Republike Hrvatske od 21. prosinca 2023., podignutom protiv pravomoćnog rješenja kojeg čine rješenje Županijskog suda u Zagrebu i rješenje Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske odbio je zahtjev za zaštitu zakonitosti glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske od 21. prosinca 2021.", prenijela je N1 Televizija.

Državno odvjetništvo (DORH) u priopćenju je objavilo kako je u zahtjevu riječ o odlukama zagrebačkog Županijskog suda i Visokog kaznenog suda (VKS) te da su pravomoćnim rješenjem iz spisa kao nezakoniti dokazi izdvojeni izvješće neovisnog stručnjaka KPMG Poljska na engleskom jeziku, izvještaj neovisnog stručnjaka KPMG Poljska na hrvatskom jeziku te dopuna izvješća KPMG Poljska na engleskom i hrvatskom jeziku.

U tužiteljstvu su naveli da je zahtjev za zaštitu zakonitosti podignut zbog povreda odredaba Zakona o kaznenom postupku (ZKP).

Tagovi: todori, plenković, agrokor, fortenova, dorh
PROČITAJ I OVO
Po Zagrebu hodao gol i sjekirom lupao po autima. U kući mu pronašli tijelo majke
SULUDO
Po Zagrebu hodao gol i sjekirom lupao po autima. U kući mu pronašli tijelo majke
ZAGREB - Zagrebačka policija danas u 14:25 zaprimila je dojavu o muškarcu koji na području Susedgrada bez odjeće hoda ulicom i sjekirom oštećuje automobile.
Božinović: EU neće više tolerirati zlouporabu bezviznog režima
MIGRANTI
Božinović: EU neće više tolerirati zlouporabu bezviznog režima
LUXEMBOURG - Europska unija neće još dugo moći gledati da neke susjedne zemlje nemaju usklađenu viznu politiku zbog čega raste pritisak na njezine vanjske granice, upozorio je u četvrtak hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
Jandroković o Odboru za manjine: Čini se da smo došli do rješenja
OTKRIĆA
Jandroković o Odboru za manjine: Čini se da smo došli do rješenja
ZAGREB - Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je danas u emisiji Hrvatskog radija S Markova trga kako mu se čini da je vladajuća većina došla do rješenja oko izbora predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te da vjeruje kako će to pitanje skinuti s dnevnog reda.
Akcija europskih istražitelja u više županija, otkrili prevaru od par milijuna eura
UHIĆENJA
Akcija europskih istražitelja u više županija, otkrili prevaru od par milijuna eura
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu provodi hitne dokazne radnje u više hrvatskih županija zbog sumnji na subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprava.
EU oštro kaznio Mađarsku
KAZNA
EU oštro kaznio Mađarsku

BRUXELLES - Sud EU-a kaznio je u četvrtak Mađarsku novčanom kaznom od 200 milijuna eura zbog toga što nije provela raniju presudu kojom je osuđena za kršenje prava azilanata.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE