GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Todorić: Plenković montira optužbe kako bi prikrio pljačku Agrokora

Todorić: Plenković montira optužbe kako bi prikrio pljačku Agrokora
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2020 / 18:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić reagirao je u utorak na optužnicu koju je protiv njega i njegovih suradnika podiglo Županijsko državno odvjetništvo te je ponovno prozvao premijera Andreja Plenkovića da "udbaškim metodama izmišlja i montira optužbe kako bi prikrio pljačku Agrokora".

Todorić smatra da je Državno odvjetništvo tehnički poslužilo za podizanje optužnice koja je, kako je rekao, povijesna sramota hrvatskog pravosuđa i politički akt premijera Andreja Plenkovića kojim se pokušava prikriti najveća korupcijska afera u povijesti jugoistočne Europe i šire.

Tri i pol godine nakon što je proveden zločinački plan neprijateljskog otimanja Agrokora, DORH je danas objavio kako je podigao optužnice protiv mene, moje obitelji i suradnika, napisao je u izjavi Todorić, kojega se tereti da je zajedno sa suradnicima oštetio Agrokor za 1,2 milijarde kuna.

Todorić navodi kako postoji osnovana sumnja, utemeljena na tisućama stranica dokazne dokumentacije o tome da je Grupa BORG, koju je, tvrdi, izvaninstitucionalno osnovao i njome upravljao premijer Plenković uz pomoć ruskih investitora, interesnih skupina i savjetnika, "isplanirala i provela zločinački plan neprijateljskog otimanja privatne imovine u kompaniji Agrokoru s ciljem pribavljanja nepripadne materijalne koristi brojene u milijardama kuna".

"Upravo zbog potrebe da se pokuša prikriti nezapamćena pljačka, Plenković pokušava usmjeriti krivnju koristeći državne institucije, te udbaškim metodama izmišlja i montira optužbe meni i mojim suradnicima", ističe Todorić.

Napominje da je "realizaciju plana Plenkovićeve zločinačke grupe pratio čitav niz kriminalnih radnji" te da su "radnje Andreja Plenkovića i njegovih ruskih i ostalih interesnih skupina protivne nacionalnim interesima i nanose nesagledive štetne posljedice građanima Republike Hrvatske".

Posebno ističe Lex Agrokor, koji naziva zakonom bez presedana koji je privatno sastavila Grupa BORG.

"Taj zakon poslužio je među ostalim za instaliranje Grupe BORG na upravljačke pozicije u Agrokoru, koja onda angažira stotine savjetnika, revizora, s ciljem pljačke, ali i pronalaska neke osnove koja će poslužiti za optužnicu protiv mene i mojih suradnika", tvrdi Todorić.

Kako stotine osoba tri godine ne uspijevaju utvrditi, pronaći bilo kakve kriminalne radnje, Plenkovićeva zločinačka grupa kreće konstruirati monstruozne laži koje su ispisane u ovoj optužnici, kaže Todorić.

Ističe kako nije istina da je Agrokoru njegova uprava napravila bilo kakvu štetu, kako stoji u "Plenkovićevoj optužnici", nego je upravo suprotno.

Ponovio je i kako je zajedno s obitelji svu svoju osobnu imovinu dao Agrokoru te da su iz pepela izgradili kompaniju svjetske razine.

Zločinci su me zbog vlastitih materijalnih i strateških interesa zaustavili u nadogradnji, modernizaciji i dodatnom uzdizanju regionalne industrije s Hrvatskom na čelu, navodi Todorić, koji tvrdi da ima neoborive dokaze o kriminalu koji zorno dokumentiraju planirano otimanje privatne imovine u 21. stoljeću.

"Budite sigurni da će odgovorni za ova zlodjela svi do zadnjega biti privedeni pravdi. Istina o Agrokoru neće stati", poručio je u izjavi Todorić, protiv kojega je Županijsko državno odvjetništvo danas podiglo optužnicu.

Tagovi: Ivica Todorić, Andrej Plenković, Agrokor, Borg grupa, Martina Dalić
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE