GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Dolenec i Korlaet kandidati za zamjenike gradonačelnika

Tomašević: Dolenec i Korlaet kandidati za zamjenike gradonačelnika
KANDIDATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2021 / 13:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević (Možemo! i Zagreb je naš!) predstavio je u ponedjeljak kandidate za svoje zamjenike - Danijelu Dolenec i Luku Korlaeta, istaknuvši da će s njima funkcionirati kao tim koji će podići kvalitetu života građana.

“Doista vjerujem da ćemo biti super tim koji će dobro upravljati ovim gradom i koji će podići kvalitetu života građana”, kazao je Tomašević na konferenciji za medije.

Predstavljajući kandidate istaknuo je da je Dolenec izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti i nagrađivana znanstvenica te osnivačica platformi Možemo! i Zagreb je naš!, a Korlaet docent na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Dolenec: Promijeniti paradigmu upravljanja gradom

Kao kandidatkinja za prvu zamjenicu gradonačelnika, Dolenec je najavila kako će se na toj funkciji fokusirati na preustroj funkcioniranja gradske uprava, jačanje i razvijanje partnerskog upravljanja zajedno s građanima te na osnaživanje Zagreba kao sveučilišnog centra i centra inovacija.

“Mi smo kao izvršni tim na čelu grada prije svega odgovorni da promijenimo paradigmu upravljanja gradom, to je nulta točka našeg programa na koju ćemo se svi trebati fokusirati na početku mandata kako bismo omogućili da se provede cjelovitost našeg programa”, istaknula je Dolenec.

Dodala je kako se preustrojem, odnosno izborom najboljih osoba, može osigurati provedba njihovog programa. Među ostalim, najavila je kako će revidirati ugovore o vanjskim uslugama Grada Zagreba, kao i ugovore o agencijskom radu kako bi se agencijski rad smanjio ili ukinuo.

“Potpuno ćemo raskrstiti s dosadašnjim načinom kadroviranja, nekompetentnog, nestručnog i neregularnog kadroviranja. Ova gradska uprava okrenut će novi list u budućnosti Zagreba, želimo potaknuti najbolje ljude da nam se u tome pridruže”, poručila je.

Korlaet: Urbanizam, stanovanje i protupotresna obnova

Korlaet je najavio kako će se kao drugi zamjenik gradonačelnika baviti urbanizmom, stanovanjem i protupotresnom obnovom, istaknuvši da je urbanizam u krizi, a da ga on želi promovirati kao disciplinu koja usuglašava interes sviju, a ne samo privatnog kapitala.

Upozorio je i na probleme stanovanja u Zagrebu koji je, ističe, postao 'nepriuštiv' građanima te dodao da platforma Možemo! ima set alata i akcija kako bi se okrenuo trend rasta cijena stanovanja. Najavio je i kako će platforma predstaviti ubrzani okvir za poslijepotresnu obnovu Zagreba koja 400 dana nakon potresa, sporo napreduje.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Danijela Dolenec, Luka Korlaet, Možemo!
PROČITAJ I OVO
Nema dokaza da alkohol utječe na djelotvornost cjepiva
ALKOHOL
Nema dokaza da alkohol utječe na djelotvornost cjepiva
LONDON - Nema dokaza da alkohol nakon cijepljenja protiv covida utječe na učinkovitost cjepiva, objavila je britanska regulatorna agencija za lijekove (MHRA), koja je reagirala nakon što su na društvenim mrežama zaredali napisi o tomu da je potrebno suzdržati se od alkohola dva tjedna nakon cijepljenja.
New York Times: Maske na otvorenom su beskorisne
MASKE
New York Times: Maske na otvorenom su beskorisne
NEW YORK - Kada je američki Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (CDC) prošlog mjeseca objavio nove smjernice za nošenje maski, naveli su da se 'manje od 10 posto' prijenosa covida-19 događa na otvorenom, piše New York Times. Mediji su ponovili tu statistiku i ona je brzo postala standardni opis učestalosti vanjskog prijenosa.
Eskalacija sukoba Izraela i Hamasa, sve veći broj civilnih žrtava
ŽRTVE
Eskalacija sukoba Izraela i Hamasa, sve veći broj civilnih žrtava
TEL AVIV - Sukobi Izraela i Hamasa eskalirali su jučer, izraelski premijer najavio je da će intenzivirati napade na Gazu, dok je UN-ov izaslanik za Bliski istok pozvao na prekid vatre i upozorio da "troškove rata plaćaju obični ljudi".
Novi povratak Dimitrija Rupela
POVRATAK
Novi povratak Dimitrija Rupela
LJUBLJANA - Jedan od najpoznatijih diplomata s ovih prostora Dimitrij Rupel na mala vrata se vraća na slovensku javnu scenu.
U Hrvatsku stiže brzi kućni test za koronu
TEST
U Hrvatsku stiže brzi kućni test za koronu
ZAGREB - "Taj test će biti na pljuvačku, postoje još dvije vrste - jedna je bukalna sluznica, a drugi je na površini nosa, registracija je napravljena u Njemačkoj, ali mi očekujemo i druge testove koji će proći tu kontrolu", rekao je član uprave Medike Jakov Radošević.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE