GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Izdali smo preko 200 dozvola za boksove

Tomašević: Izdali smo preko 200 dozvola za boksove
BOKSOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2022 / 14:22
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u utorak da je Grad dosad odobrio preko 200 dozvola za tipizirane boksove no postavljeno je samo nekoliko te je ponovio kako se povećava broj odvoza otpada koji se reciklira a smanjuje odvoz miješanog sukladno situaciji na terenu.

"Postoje rokovi isporuke koliko građani čekaju da ih firme od kojih su ih naručili, izrade i postave. Potreban je period prilagodbe i zato još uvijek ne idemo s kaznama", poručio je Tomašević na redovnoj konferenciji za novinare.

Ne smatra porazom to što su postavljena samo tri boksa, ali ni da se prebrzo krenulo s novim modelom jer su odluke usvojene još u veljači.

Iako je prošlo sedam mjeseci, neki se tek sad prijavljuju za postavljanje boksova na javnu površinu, no u 50 posto slučajeva spremnici su vraćeni u smetlarnike ili na zemljište u vlasništvu zgrade, što je i Gradu najdraža opcija jer je cilj što manje boksova na javnim površinama.

Tomašević je rekao da se svi koji žele boksove na javnoj površini trebaju javiti za to do kraja ovog mjeseca.

Odgovarajući na pitanja o smradu s Jakuševca, podsjetio je kako inspekcija stalno izlazi na teren i mjeri se kakvoća zraka, a svi parametri su unutar dozvoljenih granica.

Kako bi se smanjio utjecaj odlagališta na okoliš nabavlja se stroj za pokrivanje kompostana na otvorenom a radi se i na izgradnji kompostane zatvorenog tipa za što bi se mogli povući novci iz EU fondova.

Gradonačelnik i ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić predstavili su 42 nova vozila zagrebačke hitne pomoći na 113. obljetnicu osnivanja zagrebačke hitne pomoći.

Tomašević je rekao kako su u procesu nabave još 24 vozila za sanitetski prijevoz, a do sada je obnovljeno dvije trećine voznog parka za hitnu medicinu.

Rašić je rekao kako je Zagreb u samom vrhu Europe prema dolasku hitne s vremenom dolaska od oko 7,30 minuta, dok u većini europskih gradova hitna dolazi za 13 do 15 minuta.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Grad Zagreb, Jakuševec, boksovi, Zagrebački holding, Boris Sesar, Čistoća Zagreb, Zagrebački električni tramvaj
PROČITAJ I OVO
Čačić o aferi AP: Hrvatska se svela na HDZ-ovu člansku iskaznicu
SLIKOVITO
Čačić o aferi AP: Hrvatska se svela na HDZ-ovu člansku iskaznicu
ZAGREB - “Mi u ovoj maloj zemlji imamo 212.000 članova HDZ-a, imaju svoje supruge, žene i muževe, imaju neku svoju djecu… Ukupno 400.000 radnih mjesta direktno je ovisno o politici u ovoj zemlji."
DORH naredio dodatne izvide zbog napada na Platku
IZVIDI
DORH naredio dodatne izvide zbog napada na Platku
RIJEKA - Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci ponovno se oglasilo o brutalnom napadu na Platku.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pozabavit će se Markom Milićem
NAJAVE
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pozabavit će se Markom Milićem
ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo je da će radi eventualnog pokretanja postupka ispitati sve medijske navode koji se odnose na glasnogovornika Vlade Marka Milića, jednog od aktera afere "SMS", dok je saborski zastupnik Domagoj Hajduković najavio kaznenu prijavu.
Plenković: Stvara se kaos nametanjem netema
PORUKE
Plenković: Stvara se kaos nametanjem netema
ZAGREB - Nakon sjednice vlade premijer Plenković dao je izjavu.
Kaos u Skupštini Srbije, umalo izbila tučnjava
INCIDENTI
Kaos u Skupštini Srbije, umalo izbila tučnjava
BEOGRAD - U jednom je trenutku gotovo izbila prava tučnjava između zastupnika vlasti i opozicije. Najprije je došlo do verbalnog obračuna, a onda i do naguravanja. Sve se odvijalo ispred Vučićevog stola.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE