GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Neka nas tuže ako misle da smo radili protuzakonito

Tomašević: Neka nas tuže ako misle da smo radili protuzakonito
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2021 / 15:44
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakon što je smijenjeni član Uprave Zagrebačkog Holdinga iznio svoju stranu priče o događajima u gradskoj megatvrtki, oglasio se i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Počet ću s Holdingom. Moja je dužnost da djelujem kada stvari ne funkcioniraju, to je moja odgovornost prema građanima. S obzirom da je Holding kompleksan sustav, ono što je nužno da bi se dogodila promjena, bitno je da cjelokupna Uprava dobro funkcionira uz potporu Skupštine i NO-a. Tu je bilo napetosti od početka, no takve napetosti nisu rijetkost ni u drugim poduzećima. Nakon što smo imenovali tri nova člana Uprave, nakon što ih se nije uključivali u procese, morali smo reagirati. To je moja dužnost. Od preostala tri člana Uprave očekujemo što prije prezentaciju plana poslovanja za sljedeću godinu. Što se tiče bloga koji je izašao, ne mislim ga komentirati. Ne mislim da je to moja uloga niti želim na to trošiti vrijeme. Stvari koje sada izlaze više govore o njima, nego o nama. Ako bilo tko ima kakve optužbe, neka pokrene tužbe ako misli da smo nešto napravili protuzakonito. Moja savjest je čista, moja odgovornost je i dalje velika, moja odlučnost je čvrsta”, rekao je Tomašević te odbacio optužbe da su radili koruptivne radnje.

“Što se tiče Srebrnjaka, danas su postale poznate javnosti i meni nove izjave iz prošlosti doktora Richtera i on se, s obzirom na situaciju da je ovo postao uteg da bi mogao upravljati bolnicom, povukao iz postupka imenovanja ravnatelja. Isto tako, cijelo Upravno vijeće koje sam ja imenovao je, s obzirom na situaciju podnijelo ostavke. Oni će ih javno komunicirati. U najkraćem mogućem roku ćemo imenovati novo UV koje će pokrenuti novi natječaj za ravnatelja”, rekao je Tomašević.

Nije htio komentirati optužbe koje je iznio smijenjeni član Uprave Ante Samodol.

“Puno je u njemu informacija i interpretacija koje nisu točne. Ja da idem obrazlagati, samo će se stvari nastaviti. ja zato nema ni vremena. Opet, ukoliko postoji bilo što da smatraju da je bilo protuzakonito, neka pokrenu sudske postupke, mi smo za to spremni odgovarati. Neka netko da konkretnu optužbu kako je netko koristio svoj utjecaj za poslovni interes”, komentirao je Tomašević.

“Ovo su sad optužbe i na nas da smo u sukobu interesa, da želimo koristiti gradsko poduzeće za vlastite interese. Ja sam se kandidirao da izvučem gard iz katastrofe u kojem je ostavljen. Ne možemo tolerirati da se nove članove Uprave ne informira o poslovanju i odlukama.”, rekao je Tomašević te nastavio:

“Nije tajna da je likvidnost Grada i Holdinga otežana. Bavimo se time na mjesečnoj razini, razgovaramo s državom. Više od stotinu milijuna kuna dga vraćamo držav. Što se tiče Pripuzovih najava oko ovrha, ako misli da za to ima pravnu mogućnost, to je to… Pred Upravom Holdinga je da se stabilizira poslovanje, za to je potrebno restrukturiranje, a za to je potrebno da nema sukoba niti na jednoj relaciji. Ja to neću tolerirati”.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Ante Samodol, Danijela Dolenec, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
Značajno manji broj novozaraženih nego prije tjedan dana
ZARAZA
Značajno manji broj novozaraženih nego prije tjedan dana
ZAGREB - Kako HRT neslužbeno doznaje, u Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 3858 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Nizozemska odbija potvrditi primitak Hrvatske u Schengen
ZELENO SVJETLO
Nizozemska odbija potvrditi primitak Hrvatske u Schengen
ZAGREB - Nizozemci ne žele dati suglasnost za primitak Hrvatske u Schengen jer Nizozemska ima tehničku vladu, piše u utorak Večernji list.
Stručnjaci: U Hrvatskoj nužna promjena regulacije prostitucije
PREPORUKE
Stručnjaci: U Hrvatskoj nužna promjena regulacije prostitucije
ZAGREB - Hrvatski stručnjaci zagovaraju promjenu modela regulacije prostitucije i ističu da treba donijeti politike koje bi bile usmjerene prema lakšem izlasku iz prostitucije, a predstavnici civilnog društva se češće opredjeljuju za liberalne modele reguliranja prostitucije.
Pandemija koronavirusa teško je pogodila borbu protiv HIV-a
POSLJEDICE
Pandemija koronavirusa teško je pogodila borbu protiv HIV-a
CAPE TOWN - Pandemija covida ima dramatične posljedice na borbu protiv HIV-a jer su zbog preusmjeravanja ljudskih i financijskih resursa kompromitirani programi prevencije i poremećena je opskrba lijekovima.
Australija odgađa otvaranje granica za cijepljene nositelje ulaznih viza
ODGODA
Australija odgađa otvaranje granica za cijepljene nositelje ulaznih viza
SYDNEY - Australska vlada priopćila je da je zbog pojave nove varijante koronavirusa nazvane omikron odlučila odgoditi planirano ponovno otvaranje svojih granica, prethodno najavljeno za srijedu, za cijepljene inozemne stručnjake, strane studente te nositelje još nekih kategorija ulaznih viza za tu zemlju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE