GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Nismo htjeli sudjelovati u nečemu što podsjeća na političku trgovinu

Tomašević: Nismo htjeli sudjelovati u nečemu što podsjeća na političku trgovinu
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2020 / 12:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević rekao je da nisu prihvatili premijerov poziv na sastanak "jedan na jedan" s predstavnicima oporbe jer ih takav način podsjeća na političku trgovinu i nisu htjeli da se to doživljava kao trgovanje ispod stola.

"Doista ne vidim niti jedan razlog što to premijer nama ili meni ima za reći, a da druge kolege iz oporbe ne bi smjele čuti. Ne razumijem što ja mogu odgovoriti premijeru na njegove ideje vezane za rješavanje socio-ekonmske krize koja nas čeka, a da to ne smiju čuti drugi kolege iz oporbe", rekao je Tomašević u izjavi novinarima ispred Sabora.

Dodao je da je premijer do kraja dana ostao "nefleksibilan" i inzistirao na pojedinačnom sastanku sa svim predstavnicima oporbe.

"Mene takav sastanak podsjeća na političku trgovinu budući da se inzistira na sastanku jedan na jedan i ne bih htio da se to doživljava kao neko trgovanje ispod stola", ustvrdio je Tomašević.

Ne vidi, kaže, niti jedan razlog zašto ne bi svi predstavnici oporbe imali zajednički sastanak s tehničkim premijerom.

"Budući da je tehnički premijer odredio i mjesto i vrijeme, a ostao nefleksibilan čak i na tu situaciju hoće li to biti pojedinačni ili grupni sastanak, po meni to nije spremnost na dijalog već spremnost na monolog. U takvoj situaciji nismo htjeli sudjelovati", rekao je.

Dodao je da su spremni na dijalog s predsjednikom Vlade vezano za rješavanje socioekonomske krize i predlaže da se već idući tjedan, nakon što se konstituira Sabor i izabere Vlada, u Saboru održi taj sastanak.

Na prozivke glasnogovornika Vlade Marka Milića koji je na odluku stranaka oporbe da odbiju poziv na sastanak, poručio da ne shvaćaju ozbiljnost situacije, Tomašević je odgovorio da "itekako shvaćaju ozbiljnost situacije".

"Njihova nefleksibilnost i inzistiranje da sastanak bude jedan na jedan bude sumnju i kod nas i u javnosti. Ne želimo sudjelovati u nečemu što bi se moglo shvatiti ili što stvarno jest namjera, da bude trgovina ispod stola. Mislimo da je takva praksa loša", ponovio je.

Glasnogovornika Vlade pozvao je da "spusti loptu". "Nema potrebe za takve žustre izjave. Već idući tjedan možemo odraditi sastanak u Saboru. Ništa nije izgubljeno, govorimo o tjedan dana razlike", poručio je.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Možemo!, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE