GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević odgovorio Plenkoviću: Nitko od nas ne plače

Tomašević odgovorio Plenkoviću: Nitko od nas ne plače
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2021 / 13:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Danas je održana konferencija za novinare na kojoj je stranka Možemo! predstavila program Možemo!/Zagreb je naš! za obnovu Zagreba nakon potresa.

Na pressici su govorili gradonačelnički kandidat Tomislav Tomašević, član Savjeta za Zagreb Dario Almesberger te kandidat za zamjenika gradonačelnika Luka Korlaet.

Zahtjevi za obnovu predani su samo za jednu petinu oštećenih zgrada, što je sramota i za grad i za državu, rekao je Tomašević, dodavši da će osnovati Ured za obnovu.

Kad je obnova u pitanju, žele obnoviti zgrade tako da mogu izdržati i jače potrese od onog koji se dogodio u Petrinji u prosincu prošle godine, rekao je Tomašević.

“Obnovu vidimo kao priliku da stvorimo nove javne prostore, nove ambijente i u tom smislu podignemo kvalitetu života”, rekao je Tomašević, dodavši da će obnova trajati i desetljeće pred nama te da u tom smislu očekuju suradnju s državom.

Inženjer Dario Almesberger predstavio je svoje primjedbe na dosadašnji rad u pogledu obnove, kazavši da bi trebalo prestati s individualnim obnovama, a i dao savjete kako da ta obnova bude kvalitetnija i jeftinija. “Ključno je da što prije krenemo s obnovom, jer što se prije krene, to će trošak biti manji”, zaključio je.

Komentirao je i najavu povećanja troškova, što je rekao pročelnik Pavle Kalinić.

Preveliki su troškovi, zato što se sve preplaćivalo. Zato su troškovi veliki, zato smo imali gubitak i vidjet ćemo kakav će biti gubitak ove godine. Što se tiče cijene karata, ne mislimo povećavati cijene, rekao je Tomašević.

Kad se zakon usvajao, rekao sam da nije dobro da pet institucija navedeno da su dužni za različite aspekte obnove. Mi smo već najavljivali i tvrdim i dalje da jedna institucija koja ima javne ovlasti donosi sve odluke, da se svi stručnjaci nalaze u jednoj ustanovi, a da se ne prebacuje odgovornost. Mi u Gradu Zagrebu možemo to promijeniti na razini grada, na razini države ne možemo. U tom smislu ćemo ići u preustroj gradske uprave, rekao je Tomašević.

Dotaknuo se i policijske zaštite.

Ja sam na konferenciju došao biciklom i tramvajem, bez ikakve policijske pratnje. U tom smislu nemam policijsku zaštitu. Ozbiljnih prijetnji dosad nisam imao, osjećam se sigurno oko toga, rekao je Tomašević, pa odgovorio premijeru Andreju Plenkoviću, koji je rekao da ljevica plače.

Nitko od nas ne plače. Ja nisam tražio policijsku zaštitu niti sam je dobio. Ja nemam 24 sata policijsku zaštitu, došao sam s asistentom, nema policije nigdje. Ono što smatram, a smatra i veći dio javnosti, da je ovo kampanja bez presedana što se tiče huškanja, retorike i govora mržnje. Ja doista mislim da bi takvoj kampanji trebalo reći ne u nedjelju, bez obzira o kome se radi. Ja ne bih volio nikome da ima takvu kampanju protiv sebe, a pogotovo ne na lokalnim izborima, kad bi se trebalo govoriti o komunalnim temama, rekao je Tomašević.

O svim pravnim postupcima ćemo razgovarati nakon izbora. Činjenica je da imamo jako veliki broj kleveta, na račun moje bliže obitelji, suradnika. Time se sad ne bavimo, svaki dan imamo temu kojom se bavimo, a o pravnim postupcima ćemo razgovarati kasnije, rekao je Tomašević.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Andrej Plenković, Danijela Dolenec, Luka Korlaet, Možemo!
PROČITAJ I OVO
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE