GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević odgovorio Plenkoviću: Nitko od nas ne plače

Tomašević odgovorio Plenkoviću: Nitko od nas ne plače
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2021 / 13:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Danas je održana konferencija za novinare na kojoj je stranka Možemo! predstavila program Možemo!/Zagreb je naš! za obnovu Zagreba nakon potresa.

Na pressici su govorili gradonačelnički kandidat Tomislav Tomašević, član Savjeta za Zagreb Dario Almesberger te kandidat za zamjenika gradonačelnika Luka Korlaet.

Zahtjevi za obnovu predani su samo za jednu petinu oštećenih zgrada, što je sramota i za grad i za državu, rekao je Tomašević, dodavši da će osnovati Ured za obnovu.

Kad je obnova u pitanju, žele obnoviti zgrade tako da mogu izdržati i jače potrese od onog koji se dogodio u Petrinji u prosincu prošle godine, rekao je Tomašević.

“Obnovu vidimo kao priliku da stvorimo nove javne prostore, nove ambijente i u tom smislu podignemo kvalitetu života”, rekao je Tomašević, dodavši da će obnova trajati i desetljeće pred nama te da u tom smislu očekuju suradnju s državom.

Inženjer Dario Almesberger predstavio je svoje primjedbe na dosadašnji rad u pogledu obnove, kazavši da bi trebalo prestati s individualnim obnovama, a i dao savjete kako da ta obnova bude kvalitetnija i jeftinija. “Ključno je da što prije krenemo s obnovom, jer što se prije krene, to će trošak biti manji”, zaključio je.

Komentirao je i najavu povećanja troškova, što je rekao pročelnik Pavle Kalinić.

Preveliki su troškovi, zato što se sve preplaćivalo. Zato su troškovi veliki, zato smo imali gubitak i vidjet ćemo kakav će biti gubitak ove godine. Što se tiče cijene karata, ne mislimo povećavati cijene, rekao je Tomašević.

Kad se zakon usvajao, rekao sam da nije dobro da pet institucija navedeno da su dužni za različite aspekte obnove. Mi smo već najavljivali i tvrdim i dalje da jedna institucija koja ima javne ovlasti donosi sve odluke, da se svi stručnjaci nalaze u jednoj ustanovi, a da se ne prebacuje odgovornost. Mi u Gradu Zagrebu možemo to promijeniti na razini grada, na razini države ne možemo. U tom smislu ćemo ići u preustroj gradske uprave, rekao je Tomašević.

Dotaknuo se i policijske zaštite.

Ja sam na konferenciju došao biciklom i tramvajem, bez ikakve policijske pratnje. U tom smislu nemam policijsku zaštitu. Ozbiljnih prijetnji dosad nisam imao, osjećam se sigurno oko toga, rekao je Tomašević, pa odgovorio premijeru Andreju Plenkoviću, koji je rekao da ljevica plače.

Nitko od nas ne plače. Ja nisam tražio policijsku zaštitu niti sam je dobio. Ja nemam 24 sata policijsku zaštitu, došao sam s asistentom, nema policije nigdje. Ono što smatram, a smatra i veći dio javnosti, da je ovo kampanja bez presedana što se tiče huškanja, retorike i govora mržnje. Ja doista mislim da bi takvoj kampanji trebalo reći ne u nedjelju, bez obzira o kome se radi. Ja ne bih volio nikome da ima takvu kampanju protiv sebe, a pogotovo ne na lokalnim izborima, kad bi se trebalo govoriti o komunalnim temama, rekao je Tomašević.

O svim pravnim postupcima ćemo razgovarati nakon izbora. Činjenica je da imamo jako veliki broj kleveta, na račun moje bliže obitelji, suradnika. Time se sad ne bavimo, svaki dan imamo temu kojom se bavimo, a o pravnim postupcima ćemo razgovarati kasnije, rekao je Tomašević.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Andrej Plenković, Danijela Dolenec, Luka Korlaet, Možemo!
PROČITAJ I OVO
Plenković u Osijeku: Vlada nastavlja sa snažnom podrškom Slavoniji
OSIJEK SLAVI
Plenković u Osijeku: Vlada nastavlja sa snažnom podrškom Slavoniji
OSIJEK -Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u osječkom HNK-u u četvrtak je obiježen Dan grada, a hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je da će Vlada nastaviti snažnu podršku Slavoniji, Baranji i Srijemu, kroz politiku koja je počela prije pet godina.
Schallenberg se nakon samo nekoliko tjedana povlači s funkcije austrijskog kancelara
POVLAČENJE
Schallenberg se nakon samo nekoliko tjedana povlači s funkcije austrijskog kancelara
BEČ - Austrijski kancelar Alexander Schallenberg je nakon samo nekoliko tjedana objavio u četvrtak da se povlači s dužnosti predsjednika austrijske vlade.
Od veljače 2022. u Njemačkoj obavezno cijepljenje, a uvode se i drastična ograničenja za necijepljene
OŠTRIJE MJERE
Od veljače 2022. u Njemačkoj obavezno cijepljenje, a uvode se i drastična ograničenja za necijepljene
BERLIN - Predstavnici savezne i vlasti njemačkih saveznih pokrajina donijeli su na sastanku u Berlinu u četvrtak odluku o pooštrenju mjera za necijepljene, koje sadrže drastična ograničenja kontakata i pristupa maloprodaji te kulturnim i sportskim natjecanjima, a priprema se i uvođenje opće obveze cijepljenja protiv koronavirusa.
Evo što je DORH utvrdio u nadzoru slučaja Žalac
NADZOR
Evo što je DORH utvrdio u nadzoru slučaja Žalac
ZAGREB - Utvrđeno je da je USKOK dostavio EPPO-u, na njihovo traženje, tražene informacije i dijelove spisa, uz dogovor o njihovu povratu po izvršenom skeniranju, navode u priopćenju.
Beroš: Pad broja novozaraženih u odnosu na prošli tjedan
PAD
Beroš: Pad broja novozaraženih u odnosu na prošli tjedan
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade o padu broja novozaraženih u odnosu na prošli tjedan za 14,5 posto i blagom padu broja hospitaliziranih, iako je pritisak na bolnički sustav i dalje velik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE