GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević pojasnio zašto ukida mjeru roditelj-odgojitelj

Tomašević pojasnio zašto ukida mjeru roditelj-odgojitelj
POJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2021 / 10:36
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, kazao je na konfereciji za medije da od danas kreće cijepljenje po kvartovima odnosno po Domovima zdravlja na osam lokacija.

Naveo je da će se ciijepljenje odvijati popodne od 14 do 20 sati, svaki dan pa i vikendom.

'Tako da ljudi mogu lakše doći do cjepiva nakon posla, kad je ipak najveća gužva', rekao je zagrebački gradonačelnik, prenosi tportal.

Osim toga, i dalje su u funkciji punktovi HZJZ-a i Velesajam.

Kazao je da posljednji podaci za Zagreb govore da i dalje prednjači po stopi procijepljenosti u Hrvatskoj ali da je i dalje to nedovoljno.

'Cijepljeno je 67,7 posto odraslog, odnosno 56,4 posto ukupnog stanovništa. Sve više mlađih se cijepi u posljednjih tjedan dana. Najviše novih cijepljenih je cijepljeno prvom dozom, što ohrabruje', kazao je Tomašević.

Na pitanje kako će se primjenjivati covid potvrde od slijedećeg tjedna u gradskoj upravi kazao je da čekaju detaljne upute, ali da će pratiti način na kojoj će se to raditi na državnoj razini.

'Pitanje je tko će snositi trošiti trošak testiranja onih koji nemaju covid potvrde. Čekamo što će država reći o tome', kazao je Tomašević.

Najavio je da odlazi na klimatsku konferenciju u Glasgowu, ali i da u Gradskoj upravi nastavljaju s projektom koji je pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, a to je mijenjanje javne rasvjete.

'Četrdeset posto javne rasprave će biti zamijenjeno', rekao je Tomašević.

Komentirajući ukidanje mjere roditelj-odgojitelj, rekao je kako je bila neodrživa te da se iznos približio iznosu plaća preko 6000 zaposlenih u vrtićima.

'Što sam govorio 2019. mislim i danas. Pokazalo se da je došlo do smanjenja rođene djece unatoč 1,8 milijardi kuna utrošenoj za tu mjeru', rekao je Tomašević, dodavši da je zagrebački HDZ i njihov šef, Mislav Herman, tada podržao njega, 'da bi sada napravio kopernikanski obrat'.

Naveo je da će izaći s cijelim nizom kompenzacijskih mjera, ali ako bude riječ o socijalno ugroženim obiteljima, da tu na snagu stupaju socijalne mjere.

Istaknuo je da će sada djeca čiji su roditelji koristili tu mjeru moći ići u vrtiće, dok ranije nisu mogla.

Odgovarajući na pitanje pribojava se li se tužbi roditelja kazo je da ne postoji ugovor s roditeljima-odgojiteljima tako da ne vidi kako bi tu pravno mogle biti moguće tužbe.

'Sve europske zemlje ide prema tome da što više djece bude u vrtićima, mi imamo obrnuto”, rekao je Tomašević, dodavši da će idući tjedan najaviti koliko se vrtića planira napraviti.

Govorio je i o besplatnim udžbenicima naglasivši da iduće godine sve ostaje isto i da se oni neće ukidati.

'Zagreb je jedini grad u Hrvatskoj koji ima besplatne udžbenike za srednje škole, iznosi za srednjoškolske udžbenike i radne materijale za osnovne škole nisu bile realno prikazane. U proračunu za ovu godinu je bilo samo 16 milijuna kuna, što je dovoljno da trećina djece dobije udžbenike u srednjim školama. Ta trećina bi bila dovoljna za obitelji koje dobivaju dječji doplatak. Mi smo taj iznos utrostručili da bi svi imali besplatne udžbenike', rekao je Tomašević.

Tagovi: Tomislav Tomašević, roditelj odgojitelj, cijepljenje po kvartovima
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE