GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Pukao magistralni cjevovod, Vodoopskrba uspjela stabilizirati opskrbu vodom

Tomašević: Pukao magistralni cjevovod, Vodoopskrba uspjela stabilizirati opskrbu vodom
NAKON PUKNUĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2022 / 10:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je jutros na mjestu puknuća magistralnog cjevovoda na Držićevoj aveniji da je zagrebačka Vodoopskrba uspjela stabilizirati opskrbu vode za sve korisnike, radi se na sanaciji i pomalo se stabilizira odvijanje prometa.

Magistralni cjevovod puknuo je u petak ujutro na Aveniji Marina Držića, na jednom od najfrekventnijih mjesta u Zagrebu, poplavljen je kolnik i privremeno je bio zatvoren promet u Strojarskoj ulici te na raskrižju Ulice kneza Branimira i Avenije Marina Držića u smjeru juga. I tramvajski promet odvijao se izmijenjenim trasama.

Sada dok traju radovi dio korisnika u Radničkoj ulici ostao je bez vode. Riječ je uglavnom o poslovnim zgradama u Radničkoj i gradonačelnik je istaknuo kako se nada da će se vodoopskrba stabilizirati do kraja dana.

Zbog puknuća cjevovoda cjevovoda u Strojarskoj došlo je i do zastoja u prometu, koji se sada lagano već stabilizirao jer je pušteno i drugi trak, a i tramvaji voze, dodao je.

Tomašević je rekao da još nema prijava za bilo kakve štete na objektima, a ukoliko bude šteta na privatnim objektima, kaže, to će pokriti osiguranje.

Ovo je drugi magistralni cjevovod koji je pukao u Zagrebu u zadnjih godinu dana, uz onaj u Selskoj ulici, podsjetio je, istaknuvši da je ovaj magistralni cjevovod na Držićevoj, kao i onaj u Selskoj, star 60 godina pa se cijela mreža cjevovoda treba modernizirati.

Tomašević kaže kako su u zadnjih godinu dana uložili 200 milijuna kuna, dio u modernizaciju cjevovodne mreže. Međutim, rekao je gradonačelnik, još trebaju uložiti oko 2 milijarde u slijedećih 7 do 8 godina kako bi vodopskrbnu mrežu u gradu u potpunosti modernizirali i smanjili gubitke vode iz vodoopskrbne mreže koje i su sada oko 50 posto.

Zagrebačka Vodoopskrba i odvodnja (VIO) prijavila oko 60 milijuna kuna Fondu solidarnosti radi štete koja je nastala na vodoopskrbnim cijevima nakon potresa, izjavio je Tomašević, dodavši kako se nada da će što prije dobiti taj novac koji će uložiti u modernizaciju i sanaciju vodoopskrbne mreže.

Modernizacija će se financirati iz prihoda Zagrebačkoga holdinga, odnosno VIO-a i gradskoga proračuna, kazao je Tomašević. Dodao je da je iz NPO-a u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, nakon puknuća u Selskoj povučeno 16 milijuna kuna.

Najavio je da namjerava razgovarati s novim ministrom idući tjedan i vidjeti kako povući još oko 100 milijuna kuna iz NPO-a da i to što prije ulože u modernizaciju vodoopskrbne mreže u sljedećih godinu dana.

S tim bismo pojačali dodatno tempo modernizaciji od 2 milijarde kuna, rekao je.

Najavio je i internu istragu da se vide uzroci i isključi eventualna mogućnost ljudske greške i ljudskoga čimbenika u ovom slučaju. Radit će se i forenzika cijevi da se vidi doista što je uzrok, dodao je.

Tagovi: Tomislav Tomašević, puknuće magistralnog vodovoda, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE