GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Sljedećih 75 dana glomazni otpad odlažemo u Sesvetskom Kraljevcu

Tomašević: Sljedećih 75 dana glomazni otpad odlažemo u Sesvetskom Kraljevcu
OTPAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2021 / 14:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Gradskom poglavarstvu Grada Zagreba u utorak je održana redovita konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Tomislav Tomašević otkrio da je pronađeno privremeno rješenje za uklanjanje glomaznog otpada sa zagrebačkih ulica.

Shodno tome, Čistoća će već danas početi odvoziti glomazni otpad 'kako bi se izbjeglo stvaranje nereda'

Na početku presice govorio je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet te se dotaknuo dosadašnjih odluka i poteza vezanih za obnovu od potresa. Korlaet je kazao da od potresa koji je noćas pogodio petrinjsko područje, a koji se osjetio i u Gradu Zagrebu, nije bilo šteta.

Tomaševićev zamjenik rekao je i da su obišli škole stradale u potresu te da im se čini da bi obnova mogla biti brža.

Potom je govorila Danijela Dolenec najavivši uvođenje javnih natječaja za manifestacije u gradu, prije svega u vremenu adventa i Uskrsa. Navela je da su u javnom savjetovanju komunicirali s više zainteresiranih strana.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević otkrio je da će analizu novčanih tokova u Gradu Zagrebu provesti neovisna revizorska kuća KPMG Croatia. Osim toga, analizirat će se financijsko stanje Holdinga, ZET-a i Zagrebačkog velesajma.

Tomašević je na presici otkrio i da će se sljedećih 75 dana glomazni otpad privremeno skladištiti u Sesvetskom Kraljevcu. Gradonačelnik smatra da je to dovoljno vremena da se kupi drobilica i riješi problem. 'Za kupnju drobilice primljeno je pet ponuda i odluka će biti donesena do kraja tjedna', kazao je Tomašević.

Mirela Šentija Knežević imenovana je v.d. pročelnicom Gradskog ureda za zdravstvo do završetka natječaja, ali najduže do šest mjeseci. 'Ona je dosad bila zamjenica u Uredu za zdravstvo i sad će biti v.d. pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo', rekao je Tomašević.

Tagovi: Tomislav Tomašević, odvoz glomaznog otpada, Petar Pripuz, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
Značajno manji broj novozaraženih nego prije tjedan dana
ZARAZA
Značajno manji broj novozaraženih nego prije tjedan dana
ZAGREB - Kako HRT neslužbeno doznaje, u Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 3858 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Nizozemska odbija potvrditi primitak Hrvatske u Schengen
ZELENO SVJETLO
Nizozemska odbija potvrditi primitak Hrvatske u Schengen
ZAGREB - Nizozemci ne žele dati suglasnost za primitak Hrvatske u Schengen jer Nizozemska ima tehničku vladu, piše u utorak Večernji list.
Stručnjaci: U Hrvatskoj nužna promjena regulacije prostitucije
PREPORUKE
Stručnjaci: U Hrvatskoj nužna promjena regulacije prostitucije
ZAGREB - Hrvatski stručnjaci zagovaraju promjenu modela regulacije prostitucije i ističu da treba donijeti politike koje bi bile usmjerene prema lakšem izlasku iz prostitucije, a predstavnici civilnog društva se češće opredjeljuju za liberalne modele reguliranja prostitucije.
Pandemija koronavirusa teško je pogodila borbu protiv HIV-a
POSLJEDICE
Pandemija koronavirusa teško je pogodila borbu protiv HIV-a
CAPE TOWN - Pandemija covida ima dramatične posljedice na borbu protiv HIV-a jer su zbog preusmjeravanja ljudskih i financijskih resursa kompromitirani programi prevencije i poremećena je opskrba lijekovima.
Australija odgađa otvaranje granica za cijepljene nositelje ulaznih viza
ODGODA
Australija odgađa otvaranje granica za cijepljene nositelje ulaznih viza
SYDNEY - Australska vlada priopćila je da je zbog pojave nove varijante koronavirusa nazvane omikron odlučila odgoditi planirano ponovno otvaranje svojih granica, prethodno najavljeno za srijedu, za cijepljene inozemne stručnjake, strane studente te nositelje još nekih kategorija ulaznih viza za tu zemlju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE