GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Smanjujemo plaće pročelnicima i zamjenicima

Tomašević: Smanjujemo plaće pročelnicima i zamjenicima
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2021 / 11:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u predvorju Gradske uprave održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o prvih mjesec dana mandata.

Ovo je petnaesta pressica koju smo imali u zadnjih 37 dana, rekao je na početku Tomašević, najavivši ubuduće tjednu pressicu, koja će se održavati svakoga utorka.

Tomaševićev zamjenik, Luka Korlaet, predstavio je što se sve dogodilo kad je u pitanju obnova Zagreba nakon potresa. Rekao je da se održavaju redoviti sastanci s ministrom graditeljstva, Darkom Horvatom te šefom Fonda za obnovu, Damirom Vanđelićem.

“Grad je angažirao inženjere, pregledi oštećenih zgrada su pri kraju, ostalo je tek nekoliko kompliciranijih. Intenzivirana je komunikacija s Ministarstvom za prostorno uređenje i Fondom za obnovu. Prema dogovoru s ministrom Horvatom i ravnateljem Vanđelićem, regrutirani su razni stručnjaci, njih dvadesetak, kako bi ih se stavilo na raspolaganje Fondu i pospješilo njihov rad. Oformljeni su mobilni timovi koji će biti na terenu, ići će od vrata do vrata i ispunjavati prijavnike za sve suvlasnike koji nisu aplicirali”, rekao je je Korlaet.

Tomaševićeva zamjenica Danijela Dolenec spomenula je imenovanje nove Uprave i članova Uprave Zagrebačkog holdinga, dodavši da se nova uprava uhvatila u koštac sa svim problemima Holdinga.

“Posebno smo istaknuli potrebu za stručnjacima iz područja financije, komunalnih usluga i IT-ja. Na javni natječaj stiglo je 56 prijava, poštanski rok istekao je jučer”, rekla je Dolenec, dodavši da je natječaj raspisan za troje članova Uprave.

Govorila je i o preustroju Gradske uprave. “Do rasta je došlo u proteklih nekoliko godina i 27 ureda otežava racionalni način poslovanja. Prema toma, sada je na sjednici Gradske skupštine prijedlog ustrojstva sa 16 ureda koji će omogućiti upravo to. To je tek jedan ili prvi korak u onome što vidimo kao dugoročniji preustroj”, rekla je Dolenec, dodavši da su naslijedili pročelnike koji se ne mogu mijenjati na isti način kao što premijer postavlja svoju Vladu.

Dosadašnjim razgovorima smo uspjeli razriješiti 10 pročelnika, bit će raspisani natječaji za 5 pročelnika. Javne natječaje bismo raspisali krajem kolovoza. Pripremamo odlukom kojom bi se smanjile plaće pročelnika i posebnih savjetnika, javnosti je poznato da imaju veće plaće od gradonačelnika. Pripremamo prijedlog smanjenja vijećničkih naknada, rekla je.

Gradonačelnik Tomašević govorio je o voznom parku, kazavši da su se odlučili na jeftinije varijante vozila.

“Poništili smo natječaj za službena vozila, predsjednici vijeća gradskih četvrti su koristili automobile 24 sata, ne znam po kojoj osnovi. Vratili smo sve skupocjene automobile, BMW-e, Mercedese, Audije… Ostavili smo Megane, Octavije i Corse. Mogu se našaliti i reći da je dobro da smo odlučili mijenjati automobile, jer vidimo da su ovi raniji bili ozvučeni”, rekao je Tomašević, dodavši da su troje uhićenih gradskih zaposlenika, Barun, Krajina i Šulentić i suspendirani.

Gradonačelnik je rekao da financijska slika Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga nije dobra.

“Ovo zaduženje je bilo za likvidnost, najesen ćemo gledati s bankama za refinanciranje koje će biti dugoročno rješenje uz restrukturiranje Grada i Holdinga. Dobili smo prvi prijedlog smanjenja troškova od pročelnika kojim nismo zadovoljni. Planirano je 0 kuna za Zagreb iz Fonda solidarnosti, cilj je povući novac”, rekao je Tomašević.

“Potraživanja prema ZET-u i Holdingu su prebačena na ovu godinu, a moramo vratiti i pozajmicu državi. Razgovaramo s bankama i Ministarstvom financija, razgovori idu dobro”, rekao je Tomašević.

“Zadnjih par mjeseci odluke se nisu ni donosile, nakon smrti Bandića odluke se nisu donosile. Imali smo samo nekoliko dana da riješimo spor između Velike Gorice i Zagreba, da nismo prekinuo bi se prijevoz ZET-a iz Velike Gorice”, rekao je Tomašević.

Govoreći o plaćama pročelnika koje iznose više od 20.000 kuna, ujedno i veće od plaće samog gradonačelnika, Tomašević je rekao da su anomalija za koju je kriv bivši gradonačelnik Milan Bandić.

Dodao je da on sam ima neto plaću od 17.400 kuna, a njegovi zamjenici 15.500, dok su pročelnici imali više od 20.000 kuna, a posebni savjetnici gradonačelnika, koje je imenovao Bandić, imali su plaću veću od 18.000 kuna.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Danijela Dolenec, Luka Korlaet, Možemo!
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE