GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Sve službe na terenu, osiguranje će pokriti štetu

Tomašević: Sve službe na terenu, osiguranje će pokriti štetu
GRADONAČELNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2021 / 09:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević došao je u utorak ujutro na mjesto puknuća magistralnog vodovodnog cjevovoda na zagrebačkoj Trešnjevci, na raskrižju Selske i Baštijanove, izjavivši da su sve službe na terenu i da će osiguranje pokriti štetu.

“Radi se o istom magistralnom cjevovodu kao i prije dva dana koji je jako bitan za vodoopskrbu cijelog zapadnog grada”, izjavio je Tomašević.

Istaknuo je kako stanogradnju uz tu ulicu nije pratio razvoj infrastrukture te da postoji projektna dokumentacija za rekonstrukciju tog cjevovoda, što je investicija od oko 80 milijuna kuna što bi se trebalo povući iz europskih fondova.

"Trebalo bi i dalje ulagati u vodoopskrbnu mrežu, ne samo ovdje nego u cijelom gradu", dodao je.

Gradonačelnik Tomašević kaže da će štetu koja je nastala na tom dijelu pokriti polica osiguranja koju ima Zagrebački holding za takve situacije.

"Do ovog je došlo na istom cjevovodu zbog naprezanja koje nastalo prije dva dana kada zatvorena voda, radi se o manipulaciji s dosta starim cjevovodom", napomenuo je.

"Nastala je i prometna gužva; trebao bi južni dio koji stradao u nedjelju biti pušten u promet sutra, a drugi dio ceste gdje je sada veća šteta nastala do kraja tjedna", najavio je.

Ispričao se građanima za neugodnosti, razgovarao sa stanarima i s ravnateljem gimnazije koja je poplavljena, napomenuvši da je osiguran smještaj ljudima kojima to trebalo kao i pitka voda i stavili se na raspolaganje.

Do puknuća vodovodne cijevi došlo je jutros oko 4,50 sati na raskrižju Selske i ulice Matka Baštijana. Poplavljeno je nekoliko podruma, ali i prvi kat zgrade na adresi Selska cesta 119, u kojoj je smješteno nekoliko obrazovnih institucija među kojima Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski.

Promet ulicom je u potpunosti prekinut, a teren osigurava policija. Služebenici Vodoopskrbe i odvodnje rade na ispumpavanju vode iz rupe na Selskoj cesti koja je nastala prilikom puknuća cijevi, nakon čega će se pristupiti sanaciji kolnika.

Poplavljeno je nekoliko podruma, ali i prvi kat zgrade na adresi Selska cesta 119, u kojoj je smješteno nekoliko obrazovnih institucija među kojima Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski i Športska gimnazija.

Promet ulicom je u potpunosti prekinut, a teren osigurava policija. Djelatnici Vodoopskrbe i odvodnje rade na ispumpavanju vode iz rupe na Selskoj cesti koja je nastala prilikom puknuća cijevi, nakon čega će se pristupiti sanaciji kolnika.

Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba, izjavio je da su završili intervenciju u vezi puknuća cijevi na Trešnjevci.

"U jutarnjim satima dobili smo niz dojava građana o prodoru vode u njihove podrumske prostorije, na teren je odmah upućena JVP Zagreb i vrlo brzo lokalna dobrovoljna vatrogasna društva", izvijestio je.

Kaže da su prve ekipe već oko osam sati završile posao i počele se vraćati u postaje, bilo je tridesetak vatrogasaca na intervenciji.

Dodao je da je bilo oko osam intervencija, ispumpavanja vode iz podruma i okna dizala te nekoliko stambenih objekata.

"Vjerojatno je najveća količina vode bila u školi u Selskoj, s obzirom da je samo puknuće bilo ispred te škole", dodao je.

"Naš dio posla odavno je završen i sad je ostao najgori dio posla, čišćenje blata koje je ostalo u prostorijama", rekao je.

Magistralni vodovodni cjevovod puknuo je na Trešnjevci i proteklog vikenda, u nedjelju nešto prije 6 sati. Velika količina vode izlila se po objektima, podrumima i suterenima u Selskoj i okolnim ulicama gdje se voda u bujicama slijevala.


Fotografija: Luka Stanzl, Pixsell

Tagovi: Tomislav Tomašević, puknuće cijevi na Selskoj, poplava u Selskoj, poplava u Baštijanovoj, Luka Korlaet
PROČITAJ I OVO
Plenković u Osijeku: Vlada nastavlja sa snažnom podrškom Slavoniji
OSIJEK SLAVI
Plenković u Osijeku: Vlada nastavlja sa snažnom podrškom Slavoniji
OSIJEK -Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u osječkom HNK-u u četvrtak je obiježen Dan grada, a hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je da će Vlada nastaviti snažnu podršku Slavoniji, Baranji i Srijemu, kroz politiku koja je počela prije pet godina.
Schallenberg se nakon samo nekoliko tjedana povlači s funkcije austrijskog kancelara
POVLAČENJE
Schallenberg se nakon samo nekoliko tjedana povlači s funkcije austrijskog kancelara
BEČ - Austrijski kancelar Alexander Schallenberg je nakon samo nekoliko tjedana objavio u četvrtak da se povlači s dužnosti predsjednika austrijske vlade.
Od veljače 2022. u Njemačkoj obavezno cijepljenje, a uvode se i drastična ograničenja za necijepljene
OŠTRIJE MJERE
Od veljače 2022. u Njemačkoj obavezno cijepljenje, a uvode se i drastična ograničenja za necijepljene
BERLIN - Predstavnici savezne i vlasti njemačkih saveznih pokrajina donijeli su na sastanku u Berlinu u četvrtak odluku o pooštrenju mjera za necijepljene, koje sadrže drastična ograničenja kontakata i pristupa maloprodaji te kulturnim i sportskim natjecanjima, a priprema se i uvođenje opće obveze cijepljenja protiv koronavirusa.
Evo što je DORH utvrdio u nadzoru slučaja Žalac
NADZOR
Evo što je DORH utvrdio u nadzoru slučaja Žalac
ZAGREB - Utvrđeno je da je USKOK dostavio EPPO-u, na njihovo traženje, tražene informacije i dijelove spisa, uz dogovor o njihovu povratu po izvršenom skeniranju, navode u priopćenju.
Beroš: Pad broja novozaraženih u odnosu na prošli tjedan
PAD
Beroš: Pad broja novozaraženih u odnosu na prošli tjedan
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade o padu broja novozaraženih u odnosu na prošli tjedan za 14,5 posto i blagom padu broja hospitaliziranih, iako je pritisak na bolnički sustav i dalje velik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE