GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Svima nam je u interesu da se plaća prema količni odloženog otpada

Tomašević: Svima nam je u interesu da se plaća prema količni odloženog otpada
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2022 / 12:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević danas je otvara obnovljenu Osnovnu školu Miroslava Krleže, nakon čega je održao i redovnu konferenciju za medije. Što se tiče škole, riječ je o prvoj zgradi odgojno-obrazovne namjene, cjelovito obnovljenoj nakon potresa sredstvima Europske unije. Obnovu još čeka ukupno 12 škola u Zagrebu.

“Ovo je prva od 13 škola koje su započele cjelovitu obnovu, a da je obnova završila na način da se učenici i nastavnici vraćaju u školu. Radovi su koštali 80 milijuna kuna”, rekao je Tomašević.

Dodao je da nije riječ samo o sanaciji te da je škola obnovljena na način da može izdržati i zagrebački potres, ali i petrinjski. “Ova škola je konstrukcijski ojačana, a škola može izdržati i jači potres.”

Govoreći o cjelovitoj obnovi škola, navodi da postoji više faza. “Procijenjena šteta je puno veća od sredstava iz Fonda solidarnosti. Pokušavamo da svi radovi koje se mogu financirati iz Fonda solidarnosti završe na vrijeme.”

Gradonačelnik je govorio i odvozu otpada. “Traje javno savjetovanje, pozivam da se uključe svi. Bilo kakve dobre prijedloge ćemo saslušati i uvažiti. Ovo je sustav koji ne zahtjeva znatna ulaganja. Ovo je najjeftiniji, a najpravedniji sustav”, rekao je Tomašević, a prenosi Index.

“Naše predizborno obećanje je da ćemo uvesti naplatu prema količini odvojenog otpada”, rekao je gradonačelnik, dodajući da su o tome govorili i u kampanji te da to sada provode.

“Svima nam je u interesu da Grad bude čist i da ljudi plaćaju prema količni otpada koji odlažu”, dodao je Tomašević.

“Javlja se dosta građana već da znatno odvajaju i da vrećicu od 20 litara bi držali dugo u kući pa su tražili vrećice manjeg volumena. To je realan i doba prijedlog. Ono što je smisao ove odluke da se varijabilni dio usluge plaća kroz cijenu vrećice. To je ono na čemu ćemo inzistirati. To će nadzirati i komunalni redari i vjerojatno neki djelatnici naših poduzeća. Nama u programu predizbornom piše ono što sada radimo jer je to ekološki i pravedno”, navodi Tomašević.

U prvoj nekoj fazi, dodaje, će biti neke opomene, a onda tek kazne za neodvajanje otpada. “Trajat će prvo faza tranzicije”, rekao je.

Komentirao je i cijenu plina. “Problemi nisu samo u Zagrebu, ne samo u Hrvatskoj, već u cijeloj Europi. Bivša vlast Holdinga je propustila kupiti količinu plina kad su cijene bile puno jeftinije nego što su sada”, rekao je Tomašević. “To je ogroman propust bivše uprave Holdinga, odnosno plinare”, kaže.

Tagovi: Tomislav Tomašević, odvoz otpada, odvoz glomaznog otpada, Petar Pripuz, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
Putin: Spreman sam pomoći riješiti svjetsku krizu, uz jedan uvjet
PORUKE
Putin: Spreman sam pomoći riješiti svjetsku krizu, uz jedan uvjet
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je talijanskom premijeru Mariju Draghiju u telefonskom razgovoru da je Rusija spremna pomoći umanjiti problem međunarodne prehrambene krize samo u slučaju da Zapad ukloni sankcije, kaže Kremlj.
Prošao Tomaševićev prijedlog o podzemnim spremnicima: Ta odluka nije idealna...
SPREMNICI
Prošao Tomaševićev prijedlog o podzemnim spremnicima: Ta odluka nije idealna...
ZAGREB - Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su prihvatili prijedlog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da se u užem centru Zagreba komunalni otpad na površinama javne namjene može odlagati u podzemne spremnike, a u ostalim dijelovima grada u boksove.
Vučić odgovorio Milanoviću: Jadno, nema ozbiljnih argumenata
ODGOVOR
Vučić odgovorio Milanoviću: Jadno, nema ozbiljnih argumenata

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je komentar hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o srpskoj premijerki Ani Brnabić - jadan, kao i da "kad histerija nastane, nema ozbiljnih argumenata".

Uhićen Bernie Ecclestone
UHIĆENJE
Uhićen Bernie Ecclestone
SAO PAOLO - Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone uhićen je u Brazilu u srijedu navečer zbog ilegalnog nošenja oružja dok se ukrcavao na privatni zrakoplov za Švicarsku, priopćila je brazilska policija.
Dodik nakon sastanka s Truss: Neću dopustiti da BiH pomaže Ukrajini
PORUKE
Dodik nakon sastanka s Truss: Neću dopustiti da BiH pomaže Ukrajini

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u četvrtak kako nikada neće dopustiti da ta zemlja pošalje pomoć Ukrajini koja bi joj poslužila za obranu od ruske agresije.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE