GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević želi cestovne tunele ispod Zagreba

Tomašević želi cestovne tunele ispod Zagreba
TUNELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2023 / 10:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka vlast razmišlja o cestovnim tunelima ispod centra grada, piše u petak Jutarnji list, navodeći da je “na stolu” prometno rješenje za metropolu.

Razmišljamo o izgradnji tunela ispod Gornjeg grada koji bi premostio vezu od sjevera do juga, odnosno prema zapadu kao dugoročno rješenje za prometne gužve u centru Zagreba, kazao je u srijedu na Radio Sljemenu zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

Nije detaljnije objasnio o kakvom je tunelu riječ, već je samo kazao da o tome postoje studije. Jutarnji list došao je u posjed dokumenta naziva “Studija prometnog povezivanja Gornjeg grada s Donjim gradom u središtu Zagreba” izrađenog 2007. godine od strane Prometnog fakulteta u Zagrebu.

U njemu se izričito navodi da se “kao jedino dugoročno rješenje poboljšanja prometnih veza Gornjeg i Donjeg grada nameće izgradnja podzemnih prometnih veza visokog prometnog kapaciteta, kako na prostoru istočno od Trga bana Josipa Jelačića, tako i na prostoru zapadno od Trga bana Josipa Jelačića”.

Voditelj ove studije bio je profesor Ivan Dadić. Prema njegovim riječima, studiju je naručio Tomislav Horvatinčić u sklopu izgradnje poslovno-stambenog objekta Cvjetni prolaz jer je to Grad Zagreb tražio.

“U sklopu studije analizirali smo i moguća rješenja za prometne gužve u širem centru grada i zaključak je da su podzemni prometni tuneli jedino pravo rješenje i da tome nema alternative. Kod tog stajališta i danas čvrsto stojim”, naglašava Dadić.

Riječ je o idejnom rješenju i ono predviđa izgradnju sedam tunela ukupne dužine 3,6 kilometara, piše novinar Jutarnjeg lista Krešimir Žabec.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Grad Zagreb
PROČITAJ I OVO
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
PORUKE
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, bio je na obilježavanju masakra 12 hrvatskih policajaca u Borovu prije 33 godine. Pritom je komentirao tu tužnu obljetnicu, ali i činjenicu da nikad nitko nije odgovarao za taj, ali i druge ratne zločine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE