GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomaševićev rok pročelnicima: Do utorka moraju dostaviti plan ušteda

Tomaševićev rok pročelnicima: Do utorka moraju dostaviti plan ušteda
UŠTEDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2021 / 11:33
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, dao je svim pročelnicima (a ima ih 27) rok do 15. lipnja da mu dostave plan ušteda.

Pismeni zahtjev za donošenjem prijedloga ušteda Tomašević je pročelnicima uputio u četvrtak poslije podne, nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom financija Zdravkom Marićem s kojim je dogovorio pomoć države u rješavanju nagomilanih financijskih obaveza Grada Zagreba, piše Jutarnji list.

U uvodu dopisa kojim se obraća pročelnicima gradonačelnik je naveo pet razloga zbog kojih od njih traži prijedlog mjera štednje.

- Mjere štednje odnosno ograničenja potrošnje sredstava planiranih u Proračunu Grada Zagreba za 2021. uvode se zbog: prenesenog proračunskog manjka iz prethodnog razdoblja, povećanih rashoda vezanih uz saniranje posljedica potresa kao i za borbu protiv epidemije, primjene poreznih propisa kojima je povećan iznos povrata poreza i prireza na dohodak koji se isplaćuje iz proračuna Grada Zagreba, uravnoteženja proračunske potrošnje s procjenom nižeg ostvarenja prihoda, te osiguranja sredstava za plaćanje dospjelih obveza - navodi se u uvodu.

Naglasak je na tome da se razmotre sve uštede i to na stavkama koje nisu nužne za nesmetano funkcioniranje Grada.

- Čelnici svih gradskih upravnih tijela su dužni u okviru svoje nadležnosti preispitati opravdanost, svrsishodnost i ekonomičnost pororačunske potrošnje te predložiti smanjenje onih rashoda čije neizvršavanje ne bi dovelo u poteškoće ili ugrozilo funkcioniranje pojedinih sustava, isplate materijalnih prava zaposlenih i građana ili izvođenje ugovorenih i već započetih radova - kaže Tomašević.

Pročelnicima je dao i točnu uputu kako treba izgledati njihov prijedlog ušteda. Kaže tako da treba imati kolonu financijskog plana za 2021. godinu, kolonu predloženog umanjenja, te kolonu novog plana za 2021., kao i obrazloženje pozicija koje se smanjuju.

Rok u kojemu trebaju dostaviti prijedlog je 15. lipnja, a podnosi se Gradskom uredu za financije. Nakon toga Tomašević će proučiti prijedloge i sa svakim od čelnika gradskih upravnih tijela obaviti pojedinačno razgovore o mjerama koje su ponudili.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Grad Zagreb, Zdravko Marić
PROČITAJ I OVO
Glavni odbor SDP-a raspustio organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu
POTEZI
Glavni odbor SDP-a raspustio organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu
ZAGREB - Glavni odbor SDP-a u subotu je nakon cjelodnevne online sjednice potvrdio odluku Predsjedništva stranke o raspuštanju SDP-ove organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu te vodstva SDP-a Međimurske županije zbog loših izbornih rezultata i pogoršanih unutarstranačkih odnosa.
Bernardić: Izbacite mene, nemojte raspuštati zagrebački SDP
SDP
Bernardić: Izbacite mene, nemojte raspuštati zagrebački SDP
ZAGREB - "Naravno da ljudi koji su bili raspušteni, udaljeni iz rukovodstva, nisu htjeli ići na listu. Ako te trener ne želi, nemaš u momčadi što tražiti, ne bih išao ni ja."
Njemački Zeleni potvrdili Baerbock za kandidatkinju za mjesto kancelarke
POTVRDA
Njemački Zeleni potvrdili Baerbock za kandidatkinju za mjesto kancelarke
BERLIN - Stranka njemačkih Zelenih službeno je u subotu u Berlinu odredila svoju kandidatkinju Annalenu Baerbock kandidatkinjom za kancelarku, unatoč "pogreškama" koje je sama priznala i koje joj ne idu u prilog u utrci za nasljednicu Angele Merkel.
Srpski narko boss imao firmu u stanu političarke iz HDSSB-a
PUTEVIMA KRIMINALA
Srpski narko boss imao firmu u stanu političarke iz HDSSB-a
BEOGRAD - Optuženi narko-boss Predrag Koluvija osnovao je firmu u Hrvatskoj na adresi stana tamošnje političarke Slavice Šijaković – bivše članice Gradskog veća Vukovara i kandidatkinje za gradonačelnicu ovog grada.
Tomašević: Krajem idućeg tjedna sastanak s Vanđelićem
NAJAVE
Tomašević: Krajem idućeg tjedna sastanak s Vanđelićem
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u subotu je izjavio da se čuo s ravnateljem Fonda za obnovu Damirom Vanđelićem te da se nada kako će će se naći krajem idućeg tjedna i vidjeti iz njihove perspektive kako Grad može pomoći, posebice kad je riječ o ispunjavanju zahtjeva i uklanjanju objekata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE