GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tri moguća kandidata za Beroševa nasljednika

Tri moguća kandidata za Beroševa nasljednika
KANDIDATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2022 / 09:02
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, Ivica Lukšić, ravnatelj KB-a Dubrava, i Josip Samardžić, ravnatelj Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu, tri su imena koja se spominju kao zamjena za ministra zdravstva Vilija Beroša u proljetnoj rekonstrukciji Vlade Andreja Plenkovića, piše Jutarnji list.

Sugovornici s kojima smo razgovarali govore kako se od ta tri imena najviše spominje upravo Ćorušić, koji godinama vodi najveći hrvatski KBC i to mu je veliki plus.

- Činjenica je i da mu je ostalo još kraće vrijeme do mirovine, otprilike koliko i ministarskog mandata ovog saziva Vlade. Upravo zato smatra se da bi mogao provesti reformske rezove, koji su prijeko potrebni, ali stvaraju i neprijatelje i probleme - kaže sugovornik Jutarnjeg.

Ovo nije prvi put da se Ćorušić spominje kao ministarski kandidat, a posljednji je put to bilo kada je ministar postao Milan Kujundžić.

Neki sugovornici pak kažu kako, s obzirom na velik broj ministara opterećenih aferama, još postoji mogućnost da premijer odluči ostaviti Beroša. S druge strane, njegova se smjena spominjala više puta, no Plenković bi se u konačnici svaki put zauzeo za ministra Beroša.

Ime koje dobro kotira jest i Ivica Lukšić, koji je KB Dubravu preuzeo kao v. d., a kasnije i kao ravnatelj u studenom 2020., u trenutku kada su počele brojnije hospitalizacije zbog epidemije koronavirusa. Nakon što je zamijenio ravnatelja Srećka Marušića, postaje poznatiji javnosti. Došlo je do smirivanja brojnih internih sukoba u bolnici, koja je u to vrijeme glasila kao 'bolnica slučaj', a to je dodatan plus za Lukšića, govore sugovornici.

Inače, Lukšića je ministar Beroš imenovao koordinatorom bolničkog liječenja oboljelih od covida-19 za Grad Zagreb, Zagrebačku, Karlovačku, Sisačko-moslavačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju, najbolji je izbor sugovornika za procjenu pripravnosti bolničkog sustava za Zagreb i sjeverozapadnu Hrvatsku. A imenovan je i za upravljanje respiratorno-intenzivističkim centrom u KB-u Dubrava.

Na kandidacijskoj listi je i Josip Samardžić za čijeg se ravnateljskog mandata bolnica u Slavonskom Brodu našla na desetom mjestu ljestvice najboljih hrvatskih bolnica.

- Naravno u prilog mu ide i stranačka iskaznica i djelovanje u županiji - kaže naš sugovornik. Naime, Samardžić je 2014. postao predsjednik HDZ-a Slavonski Brod, a trenutno je potpredsjednik županijskog HDZ-a.

Ostaje samo vidjeti koja će biti konačna odluka premijera, odnosno hoće li Beroš ostati ministar, a ako ne, koji će kandidat preuzeti ovaj vrući krumpir.

Tagovi: Vili Beroš, Ante Ćorušić, Ivica Lukšić, Josip Samardžić
PROČITAJ I OVO
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ANALITIČARI
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Iran je napao Izrael lansiravši više od 200 eksplozivom nakrcanih dronova te krstarećih i balističkih projektila izazvavši time novu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku.
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
ODMAZDA
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
TEL AVIV - Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
PAD
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači ove godine izdano 974 građevinskih dozvola što je 3,8 posto manje nego u istom mjesecu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
KOPRIVNICA - "Pozdrav Berlinu. Nek se oni idu boriti u Ukrajinu i neka tamo šalju svoju djecu".
Grmoja prijavio Vujnovca i Peruška zbog navodnih financijskih malverzacija u Fortenovi
PRIJAVA
Grmoja prijavio Vujnovca i Peruška zbog navodnih financijskih malverzacija u Fortenovi
ZAGREB - Kandidat Mosta Nikola Grmoja u ponedjeljak je podnio Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv Pave Vujnovca, Fabrisa Peruška i još nekoliko osoba zbog sumnji u financijske malverzacije zbog kojih je Fortenova grupa, ustvrdio je, oštećena za 66 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE