GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tri nova slučaja koronavirusa, ukupno 105

Tri nova slučaja koronavirusa, ukupno 105
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2020 / 16:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Hrvatskoj su potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, tako da ih trenutno ima 105, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

U ovom trenutku u Hrvatskoj imamo 105 pozitivnih bolesnika, to je šest više u odnosu na podatke jutros, odnosno tri bolesnika više u odnosu na podatke sa sjednice Vlade, rekao je novinarima ministar zdravstva Vili Beroš.

"Za malu ilustraciju, u Hrvatskoj je 24. dan nakon prvog oboljelog, imamo 105 pozitivnih bolesnika, u istom razdoblju u Italiji je povećanje broja oboljelih za 27.747, što indirektno ukazuje da su naše preporučene mjere bile pravodobne i polučile određene rezultate", ustvrdio je.

Ukupno je testirano 1399 bolesnika, od kojih se neki nalazi još čekaju.

"U tijeku su završne pripreme zdravstvenog sustava u smislu organiziranja primarnih respiracijsko-intenzivističkih centara. U okviru KB-a Dubrava svi prostorni i infrastrukturni objekti koji su bili adekvatni pripremaju se za tu namjenu, a Hrvatska vojska podignut će samoodrživi ekspedicijski kamp s otprilike 270 kreveta, da bude na pomoć drugim bolesnicima", kaže Beroš.

Osim toga, dodao je, u Rijeci, Osijeku i Splitu također su u tijeku završne pripreme za formiranje primarnih centara.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić rekla je da nema nekih dodatnih novosti o pacijentima. "Nemamo podatke o pogoršanjima, svi koje smo primili i koje pratimo su stabilno", istaknula je.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak naveo je u kojim županijama se nalaze zaraženi koronavirusom.

U Brodsko-posavskoj županiji zaražena je jedna osoba, u Dubrovačko-neretvanskoj jedna, u Gradu Zagrebu 47, u Istarskoj 11, u Karlovačkoj četiri, u Krapinsko-zagorskoj četiri, u Osječko-baranjskoj sedam, u Primorsko-goranskoj 13, u Sisačko-moslavačkoj tri, u Splitsko-dalmatinskoj dvije, u Šibensko-kninskoj dvije, u Varaždinskoj šest, u Zadarskoj dvije i u Zagrebačkoj županiji dvije osobe.

Capak je naveo da je 789 kontakata pod nadzorom epidemiologa, 12.737 osoba nalazi se u samoizolaciji, 79 osoba je u karanteni, a 18 vozača nalazi se u posebnim karantenama.

Tagovi: koronavirus, Davor Božinović, Vili Beroš, Nacionalni stožer civilne zaštite
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE