GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump nagovijestio da bi mogao treći put u predsjedničku utrku

Trump nagovijestio da bi mogao treći put u predsjedničku utrku
IDEJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2022 / 07:40
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Bivši američki predsjednik Donald Trump u utorak je nagovijestio da bi po treći put mogao ući u predsjedničku utrku, rekavši na skupu koji su organizirali bivši članovi njegove administracije da su pokušaj njegova opoziva i istraga napada na Kapitol 6. siječnja 2021. smišljeni kako bi ga se u tome spriječilo.

"Žele vam nauditi, ali zapravo žele nauditi meni kako ne bih ponovno radio za vas...mislim da u tome neće uspjeti", rekao je Trump svojim pristašama koji su na to zaorili "Još četiri godine".

Trump je to rekao na skupu Instituta America First Policy u Washingtonu, prvi put došavši u glavni grad otkako je sišao s dužnosti u siječnju 2021. Prema medijima, bivši predsjednik bi u rujnu mogao objaviti da ulazi u treću predsjedničku kampanju.

Iako to nije službeno najavio, u govoru je dao naslutiti da ne planira otići u političku anonimnost.

Umjesto toga, istaknuo je kako osjeća da se mora angažirati unatoč onome što je nazvao "progonom" predsjednice Kongresa Nancy Pelosi, demokrata i povjerenstva koje istražuje upad na Kapitol.

"Da sam se zatvorio u kuću i samo mirno promatrao, progon Donalda Trumpa bi stao istog trena", rekao je. "Ali neću to učiniti...Moram spasiti našu zemlju".

Tijekom govora, Trump je članove povjerenstva nazvao "razbojnicima" i ponovio ničim dokazane tvrnja da je pobijedio na predsjedničkim izborima 2020.

"Uvijek kažem da sam se kandidirao prvi put i pobijedio. A onda sam se kandidirao drugi put i prošao još bolje. Kakva je to sramota bila! Ali možda ćemo morati to učiniti ponovno", istaknuo je Trump.

Tagovi: Donald Trump, napad na Capitol Hill
PROČITAJ I OVO
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE