GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump prima Vučića i Hotija, prisustvovaće ceremoniji potpisivanja

Trump prima Vučića i Hotija, prisustvovaće ceremoniji potpisivanja
SRBIJA-KOSOVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 08:33
Autor: SEEbiz / Glas Amerike
WASHINGTON - Predsednik SAD Donald Trump sastaće se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Avdullahom Hotijem u Ovalnoj kancelariji, prisustvovati ceremoniji potpisivanja i učestvovati u trilateralnom sastanku, saopštila je Bela kuća.

Posle sastanka u Beloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa američkim državnim sekretarom Mikeom Pompeom u Stejt departmentu, prenosi Glas Amerike.

U saopštenju Bele kuće, objavljenom u četvrtak kasno uveče po lokalnom vašingtonskom vremenu, ne navodi se šta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu, ili šta će taj sporazum sadržati, piše Glas Amerike.

Tokom nedelje, kružile su glasine da postoji mogućnost da će se predsednik Trump sastati sa predsednikom Srbije i premijerom Kosova, ali nije bilo potvrde sve do četvrtka uveče.

Posle prvog dana pregovora u Vašingtonu, predsednik Vučić rekao je da mu je tokom sastanka predočen nacrt sporazuma u kojem se pominjalo obostrano priznanje i da je on to odbacio, dok premijer Hoti nije odgovorio da li je postojao takav predlog, ali je naglasio da "štetni sporazumi za Kosovo, neprihvatljivi za Kosovo, nikad nisu došli niti će dolaziti iz Bele kuće".

Ranije u četvrtak uveče, Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za pregovore Srbije i Kosova, na Tviteru je kratko prokomentarisao: "Bio je ovo produktivan dan. Gajim nadu".

Tagovi: Donald Trump, Avdullah Hoti, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE