GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump uhićen, suđenje će čekati u pritvoru

Trump uhićen, suđenje će čekati u pritvoru
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2023 / 19:51
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bivši predsjednik Donald Trump stigao je u ured okružnog tužitelja na Manhattanu, gdje je uhićen i gdje će u policijskom pritvoru čekati nadolazeće suđenje.

Ovo je prvi put u povijesti SAD-a da se trenutni ili bivši predsjednik nalazi u ovoj poziciji.

Unatoč tome što je uhićen, Trumpu neće staviti lisice na ruke prema zahtjevu Tajne službe koja još uvijek štiti bivšeg američkog predsjednika.

Obradit će ga službenici, što vjerojatno uključuje uzimanje njegovih otisaka prstiju, uzimanje njegovih fotografija i provjeru bilo kakvih neispunjenih naloga za uhićenje ili optužbi.

Bivši predsjednik potom će se uputiti u sudnicu na 15. katu gdje će se pročitati optužbe i on će se osobno izjasniti da nije kriv
Vjeruje se da će tada biti pušten uz jamčevinu i vratiti se u Mar-a-Lago na Floridi, gdje će, kako je rekao, održati konferenciju za novinare.

Glasnogovornica Donalda Trumpa, Liz Harrington, optužila je tužiteljstvo da je "potpuno korumpirano", a proces kojeg vodi protiv Trumpa kao "nešto iz diktature".

"To je sigurno poticajna potpora, ali sigurno nije dobro za zemlju", rekla je za Sky News.

"Ovdje se ne radi samo o procesuiranju nevinog čovjeka poput Donalda Trumpa, već se nanosi šteta Sjedinjenim Američkim Državama i postaje točka s koje nema povratka", rekla je za SkyNews.

"Ako to mogu učiniti predsjedniku Trumpu na temelju lažne optužbe, a on nije počinio nikakav zločin, mogu to učiniti bilo kome", naglašava Harrington.

Tagovi: Donald Trump, Trump Organization, Ivanka Trump
PROČITAJ I OVO
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE