GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turudić o Milanoviću: On se hrani tuđim emocijama

Turudić o Milanoviću: On se hrani tuđim emocijama
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2024 / 19:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vladin kandidat za novog glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić rekao je da će, ako bude izabran, biti samostalan i neovisan te da je poznat po tome.

Ivan Turudić kazao je da je sudac već 33 godine. Vidio je javni poziv za funkciju glavnog državnog odvjetnika i odlučio se javiti. Nitko mu, kaže, nije rekao da se javi, već se htio okušati u tom poslu.

“Motiv mi je bio javni interes, za neko opće dobro, ma kako to zvučalo patetično u ovim neviteškim vremenima”, kazao je Turudić za HRT.

Na tvrdnje oporbe da je HDZ-ov čovjek, rekao je da ne bi baš s njima polemizirao.


“Oni tako smatraju. Kad bih rekao najveću istinu na svijetu, oni je ne bi prihvatili”, rekao je i dodao kako se s nekim od tih ljudi ne može diskutirati te da njih vodi mržnja.

“Oni imaju ormariće u koje spremaju ljude, mene su spremili u jedan ormarić. Ja se protiv toga niti ne želim boriti. Ako postanem glavni državni odvjetnik, bit ću samostalan i neovisan, kao što sam bio i u svom sudačkom vijeku. Poznat sam po tome. Niz odvjetnika je istupalo u javnosti, nitko nije osporio moju samostalnost i moju stručnost”, rekao je.

Odgovarajući na pitanje o tome kako tumači da se njegov izbor kao kandidata za glavnog državnog odvjetnika politizira, rekao je da to i nije dobro za takvu funkciju, ali da to nije ispolitizrao on. Osvrnuo se i na svoju izjavu da je blizak s HDZ-om.

“Dakle, ja sam rekao da sam određen HDZ-om. To je jednostavno točno. 1991. godine HDZ je imao 90% zastupnika u Hrvatskom saboru. Oni su birali suce i postao sam sudac Općinskog suda u Virovitici. 1998. godine HDZ je bio na vlasti, postao sam pomoćnik ministra. U Virovitici je HDZ bila ta stranka, ta snaga koja je organizirala obranu, koja je zapravo sudjelovala u oslobađanju Hrvatske i stvaranju samostalne Hrvatske. Ja sam bio dragovoljac Domovinskog rata od 1990. do 1992. godine.

Dakle, to su stvari na koje sam rekao kad sam se izjašnjavao da sam određen HDZ-om. Ako pogledate odluke koje sam donosio, one nisu nikada bile motivirane niti političkim, niti nacionalnim, niti rasnim, niti vjerskim razlozima, nego pravom. To je lako provjerljivo”, rekao je Turudić.

Govoreći o tome gdje je “korijen sukoba” s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem, Turudić je kazao da to seže u 2014. godinu kada je bio predsjednik Vijeća Županijskog suda u Zagrebu, koje je odobrilo predaju Josipa Perkovića na temelju međunarodnog uhidbenog naloga Njemačkoj, radi ubojstva hrvatskog emigranta Đurekovića.

“Ja s Milanovićem u životu nisam progovorio niti riječi, niti imam namjeru. To je čovjek koji se hrani tuđim emocijama. On želi izazivati strah i emocije i onda je zadovoljan. Ako to ne uspije, onda neće biti zadovoljan”, izjavio je Turudić.

Tagovi: TURUDIĆ, MILANOVIĆ, DORG, HDZ
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE