GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U BiH 244 nova slučaja zaraze koronavirusom

U BiH 244 nova slučaja zaraze koronavirusom
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2020 / 13:15
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini u srijedu su potvrđena 244 nova slučaja zaraze koronavirusom, čime se ta zemlja približila rekordnom broju novozaraženih, zabilježenom u nedjelju, kada ih je bilo čak 289.

Kako su izvijestili entitetski zavodi za javno zdravstvo, u protekla 24 sata testirano je nešto više od 1500 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 123 osobe s područja Federacije BiH te kod 121 iz Republike Srpske. Prijavljen je i jedan novi smrtni slučaj povezan sa zarazom.

Pojedinačno je najveći broj novih slučajeva u Sarajevu, gdje je registrirano 45 novozaraženih, slijedi Bijeljina sa 25 slučajeva te Banja Luka sa 16.

Prema zbirnim podacima ukupan broj osoba zaraženih koronavirusom u BiH od početka epidemije sada je blizu 5.900, uz 208 smrtnih slučajeva povezanih s bolešću COVID-19.

Vlasti u BiH za sada ne najavljuju uvođenje dodatnih restriktivnih mjera, ali neprestano pozivaju stanovništvo na strogo pridržavanje onih koje su već propisane, a znače obvezu nošenja zaštinih maski, održavanje fizičke distance te zabranu okupljanja u skupinama većim od 50 osoba.

Predsjednik vlade RS Radovan Višković u srijedu je potvrdio kako u tom entitetu neće biti uvođenja dodatnih restrikcija, ali će se strožije nadzirati poštivanje postojećih mjera uz rigoroznije kažnjavanje onih koji te mjere ne poštuju.

Tagovi: koronavirus u BiH, Republika Srpska, Sarajevo, Bijeljina, Banja Luka, Federacija BiH
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE