GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U BiH 244 nova slučaja zaraze koronvirusom

U BiH 244 nova slučaja zaraze koronvirusom
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2020 / 13:40
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini u subotu su potvrđena 244 nova slučaja zaraze koronavirusom, objavili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

U bolnicama u Federaciji BiH u protekla 24 sata testirana su 1044 uzorka od kojih je 158 bilo pozitivno dok su u Republici Srpskoj testirali 600 uzoraka, a koronavirus je potvrđen u 86 slučajeva.

Pojedinačno je najviše novozaraženih na području Sarajevske županije gdje su od subote potvrdili 84 nova slučaja. Drugo najveće žarište je Banja Luka s 22 novozaražene osobe.

Prijavljena su i dva nova smrtna slučaja, a preminuli su stariji muškarac iz Sanskog Mosta i žena iz Goražda.

Uz posljednje dostupne pokazatelje ukupni broj zaraženih u BiH od pojave kroonavirusa u toj zemlji sada je veći od 8100 uz 247 potvrđenih smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom koronavirusom.

Vlasti u Federaciji BiH u petak su proglasile stanje epidemije no nisu uvele nikakve nove restrikcije, a stanovnicima je upućen apel da strogo poštuju fizički razmak i obvezno nose zaštitne maske gdje god postoje kontakti među ljudima.

Iste mjere vrijede i na području RS.

Tagovi: koronavirus u BiH, Republika Srpska, Federacija BiH
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE