GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U BiH novi rekord, 316 novozaraženih u protekla 24 sata

U BiH novi rekord, 316 novozaraženih u protekla 24 sata
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2020 / 13:05
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - Novih 316 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u subotu u Bosni i Hercegovini, izvijestili su tijekom dana entitetski zavodi za javno zdravstvo.

Ovaj najveći rast broja zaraženih u jednom danu u BiH od pojave koronavirusa potvrđen je nakon što je u protekla 24 sata u laboratorijima testirano nešto više od 1500 uzoraka.

Zaraza je pri tom potvrđena kod 197 osoba s područja Federacije BiH te kod 119 iz Republike Srpske. U petak je bilo 310 novozaraženih.

Pojedinačno je najveći broj novozaraženih u Sarajevu gdje je potvrđeno 60 takvih slučajeva s slijedi Banja Luka s 27 novozaraženih.

U BiH su na snazi pojačane mjere higijensko-epidemiološke zaštite uz zabranu okupljanja više od 50 osoba.

Od ponoći je stupila na snagu i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite Hrvatske po kojoj je osobama s putovnicom BiH privremeno zabranjen ulazak u Hrvatsku uz iznimku onih koji imaju opravdani razlog. U takve se ubrajaju i turisti s potvrdama o uplaćenom smještaju no i oni moraju posjedovati dokaz o provedenom PCR testiranju na koronavirus s negativnim rezultatom koji ne smije biti stariji od 48 sati.

Osobe iz BiH s hrvatskom putovnicom u Hrvatsku mogu ulaziti bez ograničenja jer ih se tretira kao i sve druge državljane članica EU za koje nema restrikcija.

Tagovi: koronavirus u BiH, Republika Srpska, Federacija BiH
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE