GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U bolnice bez covid potvrde neće moći niti pacijenti

U bolnice bez covid potvrde neće moći niti pacijenti
BOLNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2021 / 20:22
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Tjedan dana ostalo je do obaveznih covid-potvrda za ulaz u bolnice. Kako N1 neslužbeno doznaje, osim zdravstvenih radnika i zaposlenih u drugim djelatnostima u krugu bolnica, obaveznu covid potvrdu da su preboljeli koronu ili se cijepili ili imaju negativan test morat će i imati i svi pacijenti, osim hitnih slučajeva.

Struka je pripremila dva dokumenta, prvi je već poznat – riječ je o obveznim covid potvrdama za zaposlene u zdravstvenom sustavu, a drugi se tiče pacijenata. Kako neslužbeno doznaje N1 u Ministarstvu zdravstva – sve je spremno i za obvezno uvođenje covid-potvrda za sve pacijente koji nisu hitni.

Dakle, u bolnicu na pregled moći će ući samo oni koji su cijepljeni, preboljeli koranavirus ili s negativnim testom. A da se ovoga puta misli ozbiljno, potvrđuje ministar Beroš koji zdravstvenim djelatniciima poručuje – izostanak s posla neće biti plaćen.

'Oni pacijenti koji idu na naručenu hospitalizaciju, neki zahvat, trebat će imati covid potvrde. Isto tako, covid potvrdu trebaju imati i oni pacijenti koji idu na neki dijagnostičko-terapeutski zahvat, koji generira aerosol, jer je to onda velika opasnost za one koji su u blizini. Njihove posjete također će trebati imati covid potvrde, npr. pratnja trudnicama, roditelji koji prate djecu na hospitalizaciju te svi koji posjećuju hospitalizirane bolesnike, kazao je Capak za HRT.

“Neće moći prisustovati poslu i napravit će problem sebi i sustavu. Sustavu jer će ravnatelji morati naći zamjenu, a sebi jer neće biti na poslu i neće moći primiti naknadu za isti”, rekao je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

Oštra poruka i iz Vlade – testiranje na teret proračuna za one koji se nisu ili neće testirati, a rade u zdravstvenom sustavu neće biti dugog vijeka.

“Snositi taj trošak nije dugoročno rješenje jer svi moramo biti solidarni i odgovorni”, kaže glasnogovornik Vlade Marko Milić.

“Postupak oko covid potvrde usmjeren je prema povećanju sigurnosti. Takva sigurnost nema cijenu. Možemo razgovarati o trošku, ali inzistirat ćemo na sigurnosti. Testiranje laniramo dvaput tjedno. Ne znamo što s onima koji odbiju test i cijepljenje. Da ne bismo nekoga diskriminirali, uveli smo mogućnost testiranja. Ono će prvo biti besplatno, no ne može dovijeka biti tako. Ako netko ne želi, morat će si to upisati u evidenciju radnog vremena i neće moći prisustvovati poslu i napravit će sustavu i sebi problem. O daljnjim postupanjima ne mogu govoriti, ali sve će biti u skladu sa zakonom”, kazao je Beroš.

Tagovi: bolnice, covid potvrde, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE